søndag 12. mai 2013

Tredje samlesningsbok

I morgen er det klart for omtaler av årets tredje samlesningsbok i prosjektet der vi leser norskskrevet fantasy sammen. Denne gangen er det en skikkelig klassiker som står for tur, nemlig Gerd Brantenbergs Egalias døtre fra 1977.

Selv har jeg tilbragt de siste ukene med eksamenslesing og oppussing av kjøkkenet, og har foreløpig kun rukket gjennom det første kapittelet. Min omtale vil dermed bli noen dager forsinket i denne runden, men den kommer.

I kommentarfeltet under samlesiden for samlesningsprosjektet skriver Elin fra bloggen Av en annen verden følgende: 
"Egalias døtre, ei bok jeg liker svært godt, tør jeg påstå ikke er fantasy..."

Selv har jeg jo foreløpig lest langt mer om boka enn i den, og venter litt med å felle dommen. Hva sier dere som har lest den? Og hva er egentlig definisjonen av fantasy? Jeg mistenker at det kanskje er her jeg og Elin kan være litt uenige, men det får komme i innlegget jeg selv skriver om boka.

Samler som vanlig lenke til alle omtalene her i løpet av dagen. Om du har blogget om boka tidligere, legg gjerne igjen lenke til gamle innlegg også, så legger jeg dem til i lista.

Berit

9 kommentarer:

 1. Jeg har bare rukket å kjøpe boka, ikke lese den enda, men jeg kan jo gi en lyd når jeg omsider HAR fått lest den og omtalt den:) Husker liksom ikke så mye av detaljene når det er omtrent 15 år siden jeg leste den første gangen.. Men jeg husker at jeg elsket den!

  SvarSlett
 2. Timeplanen rakna- igjen!!
  Jeg lå jo så godt an, men så havarerte bilen i helga, og dagen i dag gikk med på verksted istedet for å lese ferdig og skrive om livet i Egalia. Det kommer, det kommer!! Ganske så fornøyelig så langt ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Men DER! Var jeg i mål!
   Innlegget ligger her: beritbok.blogspot.no/2013/05/egalias-dtre-revolversamlesing.html
   Neste bok vet jeg ikke om jeg får blitt med på, det får tida vise ;o)
   God helg!

   Slett
  2. Hei Berit, beklager at jeg er så treg, men NÅ er link til innlegget ditt lagt ut her. Ser ut til at du var den eneste som fullførte denne boka.

   Slett
 3. Og du da Elisabeth - fikk du lest den ferdig?

  SvarSlett
  Svar
  1. Erm... Jeg har lest kanskje 50 sider, og siden har boka bare liggi der. Har lest to helt andre bøker i mellomtida, og begynner vel innse at Egalias døtre går tilbake til biblioteket uten at jeg kommer videre.

   Slett
  2. Måtte også "kaste inn håndkle" og innlevere boken - leste omkring 80 sider, og kjente at jeg ikke ble trigget nok. Humret tidvis under lesingen, og synes det var interessant hvordan forfatteren virkelig lekte seg med sin totale veksling av kjønnsrollene. Ble litt rastløs etterhvert og begynte å lese på andre og etterhvert mer fristende bøker.

   God weekend!

   Slett
 4. Denne har jo eg og eigentleg planer om å lese. Eg les så lite fantasy at eg har ikkje fulgt med på denne lesesirkelen.

  SvarSlett
 5. Og hvor har det blitt av deg lism?

  SvarSlett