torsdag 26. desember 2013

Tusen takk til min hemmelige nisse!

Det har vært en hektisk høst, derfor har jeg vært en slapp bokblogger noen måneder. Ut fra de siste innleggene her på bloggen, kan det se ut som at det eneste jeg bryr meg om er hemmelige nisser, og dagens innlegg er intet unntak. Men jeg lover: Jeg har ikke mistet interessen for bøker og i stedet meldt meg inn i nisse-fanklubb.

Uansett.
Norgespakka fra min hemmelige nisse åpenbarte seg en gang forrige uke og viste seg å inneholde intet mindre enn seks sirlig innpakede gaver pluss en konvolutt. Pakkene ble spart til julaften, men nå er det på tide og røpe innholdet.

Hver pakke skulle inneholde to bøker, én ut fra mottakerens ønsker og én som avsenderen anbefalte. Min nisse sendte meg disse to:


Jeg har vært inne i ei Margaret Atwood-boble og lest fire bøker av henne de siste månedene, og vet veldig godt at jeg skal lese flere. Jeg spår at The Penelopiad blir relativt snarlig pendlerlektyre på toget når hverdagen starter igjen. Blinkskudd med andre ord. Dreams and Shadows har jeg med skam og melde ikke hørt om, men det gjør det bare mer spennende at dette var bok nummer to. Et nytt fantasy-bekjentskap på meg, og det er alltid stas. Full pott for bokvalg!

Så over til resten av gavene. Jeg skrev i mitt innlegg at jeg samler på notatbøker, og to sådanne hadde funnet veien til meg med nisse-posten. Ei flott svart bok uten linjer, akkurat som jeg liker dem best, og ei mindre med egen penn. Tommel opp, her også!


Litt godis fikk også plass, salt lakris og melkesjokolade. Skulle nesten tro jeg hadde kjøpt det selv. Det eneste negative jeg kan si om disse er at sjokoladeesken beviselig ikke er av typen som på magisk vis fyller seg selv på nytt om jeg spiser opp alt innholdet. (Men hadde den gjort det, hadde jeg antakelegvis spist så mye at jeg til slutt ble for bred til å komme ut døra, så det er vel egentlig like greit.)


Den siste pakka inneholdt to nydelige bokmerker. Hvis man kan kalle et bilde av en råtnende zombie for nydelig. Og det kan man selvsagt, hva tar du meg for?


Det gir et totalbilde som ser slik ut:

Da glemte jeg å ta med konvolutten på bildet. Den var titulert med "noe julete" og inneholdt et utdrag av "Nissens natt" av Stein Erik Lunde.

Såh.... Kan jeg greie klure ut hvem min hemmelige nisse er ut fra disse sporene?
Jeg finner to hint som setter meg på sporet av en bestemt person. For det første bokvalget. Dreams and Shadows er ny for meg, men tyder på at min hemmelige nisse sannsynligvis er en med oversikt over fantasy-sjangeren. Hint to er bokmerkene. Julie på Julies Bokbabbel har tidligere nevnt at mora hennes lager slike bokmerker, og selv uten nevneverdig krim-erfaring sier detektiven i meg at det er henne jeg har å takke for super julegave!

(Som jeg for øvrig ble beskyldt for å ha kjøpt til meg selv på julaften, familien ville ikke helt være med på ideen om en "hemmelig nisse" som kjøpte akkurat det jeg ville ha. Det tyder på at du traff bra!)

6 kommentarer:

 1. Skal si det var heltreff. Og du vet ikke hvem som har sendt deg pakken? Den som sendte den kjente deg vel? Kanskje jeg skal hive meg på hemmelig nisse til neste år :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Som jeg skriver i innlegget, hadde jeg en mistanke om at det var Julie, noe hun bekrefter under her. Hun har nok hatt litt hjelp av innlegget vi skrev på forhånd om preferanser, bortsett fra det kjenner hun meg bare gjennom bloggen og to samtaler, en på hvert bokbloggertreff.

   Og ja, bli med neste år! Det var veldig gøy både å lage gave til en annen og å få pakke fra hemmelig nisse.

   Slett
 2. Artig med fulltreffere - at familien beskylder deg for å ha kjøpt den selv er definitivt et kompliment til nissen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt et kompliment. Tusen takk for initiativet, dette var veldig morsomt!

   Slett
 3. Godt gjettet! :D Jeg er glad for at den falt i smak, og tar det som et personlig kompliment at familien din trodde du hadde kjøpt den til deg selv. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det synes jeg du skal! Gleder meg til å ta fatt på bøkene. Og takk igjen :)

   Slett