torsdag 11. juni 2009

Fersk i faget

Jeg var fire år da jeg skrev mitt første dagboksnotat. Jeg husker jeg stod på Obs med boka i hånda og mamma som sa "men det er bare store jenter som skriver dagbok". På ett eller annet vis må jeg ha overbevist henne om at fire år var ganske stort, for jeg fikk boka, med blå plasthengelås og det hele. Den dukket opp igjen under en opprydning, fantastisk morsom å lese nå i "voksen" alder.

Dagbok har jeg altså skrevet litt til og fra nesten hele livet, men tanken om en blogg har aldri falt meg inn.
Før nå.
Det er noe jeg har tenkt på en stund før jeg bestemte meg for å prøve. Det er et nytt medium for meg, skal innrømme at jeg knapt har lest blogger før jeg begynte, det kommer til å ta litt tid før jeg finner en form jeg er komfortabel med. Men akkurat nå handlet det om å begynne, om å tvinge meg selv i gang med det som tross alt er det viktigste, selve skrivingen. Så får resten komme på plass etterhvert.

Jeg tilbragte noen timer i går med å lete etter og lese andre lignende blogger.
Det resulterte i at Dipsolitteraten linket min nystartede blog og plutselig skrev jeg ikke lenger bare for meg selv. Litt skummelt, men selvsagt veldig, veldig hyggelig. Tusen takk for drahjelp!
I tillegg til denne bloggen har jeg også laget profil på skriveforumet www.underoverflaten.no der jeg la ut min første lille tekst i dag tidlig.

For meg handler dette om nettverksbygging. Om å finne mennesker som deler min interesse, som kan fungere som samtalepartnere, som kan tipse meg om ting som er verdt å lese, som kan yte meg motstand når jeg tror jeg er verdensmester eller gi meg et klapp på ryggen når jeg er overbevist om at alt jeg gjør er håpløst. Forhåpentligvis kan jeg også selv være den personen for andre. Jeg gleder meg!

5 kommentarer:

 1. Bloggen din er stengt for kommentarer fra de med eget domene, og det var vel ikke meningen?

  SvarSlett
 2. UnderOverflaten har jeg ikke hørt om før, så takk for tipset. Om du ikke har vært innom der allerede, kan jeg tipse om bokforumet http://www.bokprat.com. En del av bokbloggerne frekventerer også der inne.

  SvarSlett
 3. Nei, det er absolutt ikke meningen.
  Nå har jeg satt som instilling at alle skal kunne kommentere, det burde gjøre susen?

  Underoverflaten er dannet av folk fra gamle poeten.no etter at dette forumet ble lagt ned 1. juni. Skal sjekke ut bokprat også, takk for tipset tilbake!

  SvarSlett
 4. Fann linken hos Dispolitteraten, så her har du endå ein lesar. Blir spennande å følgje med på bloggen din.

  SvarSlett
 5. Jag gläder mig åt att ha hittat din blogg, och att du funnit Hermia! Välkommen som bokbloggare!

  SvarSlett