mandag 29. oktober 2012

Vann over hodet?

Jeg er litt frustrert om dagen.

Jeg har selvsagt bare meg selv å takke. Jeg tror jeg har et hemmelig superheltkostyme under de vanlige klærne, at alt jeg trenger er en telefonkiosk å skifte i, så vil alt løse seg i en fei. Kanskje er problemet bare at jeg ikke lenger kan finne en passende telefonkiosk? Men egentlig vet jeg bare om én telefonkiosk som kunne løst problemet jeg har akkurat nå.

Det handler selvsagt om tid og alt jeg skulle likt å gjøre.
Som å blogge. Eller lese bøker for moro skyld. Men sånn ser ikke hverdagen ut akkurat nå. De siste månedene har deltidsjobben min lignet veldig på en fulltidsjobb. Som jeg kombinerer med å ta 30 studiepoeng dette semesteret, altså et fulltidsstudium. Nå er det tre uker til min første eksamen, og jeg må innrømme jeg er litt spent. Jeg har hoppet over en god del forelesninger. Jeg er ikke gjennom alt pensum enda, er litt usikker på om jeg har kontroll.

Nå koketterer jeg. Jeg har kontroll. Med mindre noe helt uforutsett skjer, kommer jeg til å stå på eksamen. Problemet er bare at jeg ikke kan overbevise meg selv om at dét er nok. At selv om jobben har førsteprioritet og studiet må ta til takke med tiden som er til overs, er det bare ett resultat som er godt nok for meg. Og kontroll nok til å få 3xA på eksamen, se det er noe helt annet enn det mer generelle å ha kontroll.

Samtidig har jeg så mange tanker jeg hadde planer om å blogge om, de kverner rundt uten å få komme ut. Jeg skulle oppsummere fantasysamlesningen, jeg har noen andre fantasytemaer jeg ville skrive om, jeg hadde lyst til å skrive om en artikkel i den siste utgaven av Vinduet og å drive med metablogging. Og litt utenompensum får jeg da faktisk lest også, selv om det går sakte. Jeg kunne skrevet om det også.

I stedet bruker jeg den tida på døgnet hvor jeg er fokusert nok til at jeg faktisk kunne ha skrevet blogginnlegg, til å lese om theta-roller, artikulasjonssteder og Grices maksimer. Resten av fritida mi vegeterer jeg foran TVen som mater meg med amerikanske TV-serier der jeg slipper tenke selv.

3. desember er siste eksamen.
8. desember tar jeg ferien jeg aldri tok i sommer.
Fram til da kommer jeg til å fortsette grublingen på om jeg har tatt meg vann over hodet.

14 kommentarer:

 1. Uff det hørtes fryktelig slitsomt ut- enda godt du har en sofa det går an å vegetere i! 41 dager til ferie hvis jeg ikke har telt helt feil, det er ikke fullgæli.. Jeg skal prøve å få sendt litt telepatisk energi og eksamenskontroll!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for telepatien, tror det virker :)

   Slett
 2. ".. er det bare ett resultat som er godt nok for meg. Og kontroll nok til å få 3xA på eksamen, se det er noe helt annet enn det mer generelle å ha kontroll." Å heisann, flashbacks fra egen studietid.. :) Tipper det blir en A eller to eller tre på deg, jeg. Og fram til da; masse lykke til og gled deg til det er over. Jeg kunne sagt "ikke stress", men er du som meg der også, vet jeg at det ikke er noe alternativ en gang. Hurra for flinke piker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du tipper rett, men jeg er ikke så sikker denne gangen.

   Skulle ønske jeg kunne skru av flink-pike stemmen innimellom. Dette studiet er tross alt noe jeg gjør mest for moro skyld fordi jeg synes det er spennende. Jeg kan ikke komme på én sammenheng der jeg faktisk kan bruke det til noe, og forskjellen på A, B eller til og med C på eksamen er dermed egentlig revnende likegyldig.

   Det sier hodet. Men flink-pike syndromet sitter et annet sted og sier at bare A er bra nok. Så får vi se da, når resultatet kommer.

   Slett
  2. Hvis du finner den flink-pike-av-knappen; let me know.

   Slett
 3. Jeg kjenner meg igjen: har 60% jobb, 75% studier og familie ved siden av, samt alt det andre. Heldigvis skal jeg ikke ha eksamen dette semesteret, men det er mer enn nok med oppgaver som skal leveres inn og et pensum som må gjennomgås. Og leselisten over bøker jeg gjerne skulle lest for moro skyld blir bare lengre og lengre...

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt det er flere av oss! Ser vel at leselista med alt det jeg skulle lese "etter eksamen" allerede er altfor lang til at jeg kan komme gjennom den i desember. Men men. Pensum er spennende det også. Bare på en mindre avslappende måte ;)

   Slett
  2. Ja, du har rett i at pensum er spennende - heldigvis!
   Selv om det ikke blir på samme avslappende måte :)

   Slett
 4. Sånn er det med mennesker som vil ha mye ut av livet - det går noen ganger litt sånn på skråss, men så er det bra også på en måte. Jeg er selv travel om dagen og får hverken blogget eller lest så mye som jeg ønsker. Tenker at det går litt i bølger. Og at høsten nesten alltid er travel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har nok rett i det. Det er fint å være travel, mye bedre enn det motsatte. Men skulle så gjerne hatt tid til enda litt flere ting liksom!

   Slett
 5. Huff, så gjenkjennelig. Og så godt skrevet. Har du bra avslappningsteknikker eller vil du ha noen tips? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet ikke om jeg har noen spesielle teknikker, men jeg er ganske god til å slappe av når jeg kan. Er egentlig ikke så veldig stressa. Bare frustrert over alt jeg må velge bort når enkelte ting må prioriteres.

   Slett
 6. Lykke, lykke til med eksamen!

  Jeg tok også studie ved siden av jobb, og er så glad jeg er ferdig! Min store lengsel var å komme frem til den dagen hvor jeg "bare" kunne gå på jobb!
  Du kommer dit du og!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :)

   Jeg var der jeg og. Jeg har studert før, men har vært "bare" jobb i mange år nå. Sånn er det å begynne på nytt igjen.
   Studiene nå er egentlig bare en hobby. Om bare ambisjonene kunne tilsvart det, hadde prestasjonsangsten kanskje dempet seg litt? ;)

   Slett