torsdag 20. desember 2012

Bokshopping

Selv om det snart er jul, er det ikke til å unngå at det ble litt bokshopping på ferie. Nå er ikke han jeg reiste sammen med så tålmodig at det ble mange bokhandler, men en god time hos Blackwell i Oxford (beskrevet slik i min Lonely Planet bok: "The knowledge retailer" stocks every book you could ever need) ga uansett resultater. Jeg kunne vært der mye lenger - jeg var jo bare innom én av etasjene egentlig - og kunne handlet mye mer, men prøvde begrense meg litt. 


Det var 3 for 2 på Penguin-pocketbøker, og jeg likte så godt det nye designet på disse.
Dermed ble det Jane Austen - Northanger Abbey som er en av bøkene i Lines lesesirkel neste år.
Jeg fant også ut at det er på tide å lese H.G.Wells og plukket med meg The Time Machine og The Invisible Man.

Butikken hadde ei diiiger hylle med forskjellige bøker om språk, og jeg hadde lyst til å ta med nesten alle sammen hjem. Først tenkte jeg å kjøpe pensumbøker, men siden jeg ikke husket hvilke bøker det var, ble det denne i stedet. Jeg har lest ei annen språkbok av Guy Deutcher før som jeg likte, og denne har tema som om mulig er enda mer midt i blinken, så jeg gleder meg til spennende lesning.


Ei tynn flis i "Great Ideas" serien til Penguin. Jeg leste en annen essaysamling av Orwell i høst som jeg likte godt, og likte tittelen på denne. Har nesten lest den ferdig nå, og kan vel røpe at jeg ikke er like begeistret denne gangen. Orwell skriver fremdeles klart og påståelig, men tematikken engasjerer ikke like mye. Mer omfattende omtale kommer når jeg er helt ferdig.Life in the ancient near east ble med hjem fra gift shopen på Ashmolean museum. Gammel, gammel historie er snaskens, og en kjapp sideblafring i butikken lover godt.
Bok som er kjøpt kun på grunn av målet om å lese ei bok på et nytt språk i løpet av 2013. Har foreløpig forsøkt meg på de to første setningene og skjønner fint lite. Tynn bok, men skal jeg ha noen sjanse, må jeg sitte med ordbok og slå opp annethvert ord. Men 30 kroner er det verdt å forsøke nå et mål.

4 kommentarer:

 1. Skal du lese en bok på fransk uten å kunne særlig fransk? OKEIIII, jeg skal stå på hode i snøen hvis du klarer det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hatt fransk fem år på skolen, og innbiller meg derfor at jeg bør klare å stavre meg gjennom ei fransk bok ved hjelp av ordbok. Tanken er at det skal bli lettere etterhvert, det er tross alt ved å lese engelske bøker at jeg har blitt god i engelsk. Tenker jeg.

   Og ignorerer faktum at jeg ikke hadde greid lese ei bok på fransk da jeg faktisk hadde fransk på skolen, at det er tolv år siden jeg hadde fransk som fag og at jeg ikke har brukt det siden da. Per i dag er vel franskkunnskapene mine begrenset til en del faste fraser og enkeltord.

   Men det er lov å ha som mål å prøve likevel. Og greier jeg det, ønsker jeg meg bilde av deg som står på hodet i snøen ;)

   Slett
 2. Her var det mye spennende! Jeg synes også at de nye utgavene til Penguin Library (?) er flotte, forløpig har jeg bare North and South men flere skal få plass etterhvert. Og så håper jeg på en oppdatering av lese - på - fransk - prosjektet ditt etterhvert, for det høres sprekt ut!

  Ønsker deg en riktig god jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. God jul til deg også :)
   (Og når det gjelder fransk-lesing - se svaret mitt til Knirk)

   Slett