søndag 10. mars 2013

Første samlesningsbok

I morgen braker det løs med omtaler av den første boka i årets samlesning av norsk fantastisk litteratur,  nemlig De siste tider av Øyvind Myhre.

Myhre var representert på samlesningen i fjor også, da med boka Kongen og gudene som strengt tatt er mer historisk roman enn fantasy. Derfor har han fått en sjanse til, og denne gangen kjenner jeg meg tryggere på at boka befinner seg godt på innsiden av sjangergrensene (det er jo til og med med en trollmann).

Jeg tenkte at jeg i år gjør dette litt annerledes enn i fjor. I stedet for å skrive et oppsummeringsinnlegg til slutt, lager jeg dette innlegget på forhånd. Alle som skriver innlegg i morgen kan poste link til innlegget sitt i kommentarfeltet her, så skal jeg til slutt legge linkene inn i dette innlegget. Da bør det være lettere for alle å finne hverandre i løpet av morgendagen.

Så vidt jeg kan lese ut av mine egne kommentarfelt er det fire stykker bortsett fra meg selv som har sagt de har lånt boka på biblioteket og er med på starten. Hvorvidt alle har fullført er jeg spent på å se. Mye av fantasylitteraturen på norsk er regnet som barne- og ungdomslitteratur, men det er vel rimelig trygt å si at denne boka ikke egner seg hverken for barn eller sarte sjeler.

Omtaler av boka:
Knirk
Astrid Therese
Elisabeth


3 kommentarer:

 1. Hei!
  Når du skriver at denne ikke egner seg for sarte sjeler, er jeg glad jeg prioriterte som jeg gjorde! Jeg lånte boka, bladde litt i den, men den fristet rett og slett ikke nok. Blir spennende å se hva dere konkluderer med!
  Neste bok, Bian Shen, derimot; den gleder jeg meg veldig til å lese! Den blir med på påsketur, og jeg blir skikkelig skuffet over meg selv hvis jeg ikke følger opp denne gangen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også spent på hva konklusjonen er for de andre. Dette var heftige saker, for å si det sånn.

   Jeg gleder meg også til Bian Shen. Har så langt bare lest om den, men høres spennende ut. Og føler meg ganske trygg på at det blir en mindre voldelig reise enn denne første boka var.

   Slett
 2. Da var boken lest og blogget om :-)

  SvarSlett