mandag 8. juli 2013

Samlesning - eller ferie

I dag skulle jeg blogget om Ailo Gaups Trommereisen i sammenheng med samlesningen av norsk fantasy, men det kommer jeg ikke til å gjøre.

Denne gangen har jeg ikke noen eksamen og legge skylda på, jeg hadde hatt plenty av tid til å lese boka, jeg har bare valgt å lese andre ting i stedet. Juni har vært en bra lesemåned med ni bøker lest, samtlige fantasy, men ikke norsk. Så langt i juli har ei til kommet på lest-lista, og den var norsk fantasy, men altså ikke Ailo Gaup. (Det var Odinsbarn, debutromanen til Siri Pettersen, som jeg har mottatt et forhåndseksemplar av. Omtale av den kommer i september, når boka faktisk kommer ut.)

Jeg har fremdeles ambisjoner om å lese Trommereisen. Han som ga meg lista jeg har laget samlesningslista ut fra, rangerte dette som den beste av dem alle, men advarte samtidig om at Gaup selv neppe ville gått med på at boka er fantasy. Når jeg kommer hjem fra ferie har jeg planer om en tur på biblioteket for å bøte på dette hullet i leseprosjektet mitt.

Om noen andre blogger om denne i dag, gi meg et hint om det her, så skal jeg linke til dere.

6 kommentarer:

 1. Har ikke hørt om denne boka til Gaup, men har Sjamansonen av ham. Og det kan nok at han ikke ville kalle Trommereise fantasy siden trommereiser er blodig alvor for ham.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt klart derfor, ja. Så det å sette ham på denne lista, er kanskje å strekke begrepet litt langt. Men siden jeg samtidig ble fortalt at boka var bra, fikk den være med likevel. Det er alltid plass til bra bøker på leselista.

   Slett
 2. Boka kan leses digitalt på nasjonalbiblioteket sine nett sider- kom ikke på det før i går kveld, så jeg har bare så vidt begynt... I dag har det ikke vært lesevær, men malevær, så omtale får komme litt etter hvert. Foreløpig heller jeg til at den er mer overnaturlig enn fantasy. Vi får sjå hva resten byr på ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, da blir vi to etternølere denne gangen. Og det er lov å tøye litt på sjangergrensene, er det ikke? ;)

   Slett
 3. Føyer meg inn i rekken av å ikke ha lest boken ennå - har lånt den på biblioteket, så den ligger på bordet og venter på meg ; )

  Lånte samtidig den grafiske biografien, "Kiki de Montparnasse", og denne har fått min leseoppmerksomhet de siste dagene : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, har opplevd mange slike bøker som sniker i køen ja ;)

   Slett