søndag 8. september 2013

Femte samlesningsbok

I morgen er det tid for femte samlesningsbok, nemlig Fem vinder over Tamalon av Gro Dahle.

Forlaget skriver blant annet følgende om boka:
"Fem vinder over Tamalon" vil bli slukt av alle barn fra ca. 10 år som elsker fantastiske fortellinger og tjukke bøker. Også glimrende egnet for høytlesning. Som en norsk Tolkien skaper Gro Dahle med sin fabulerende diktning en verden som er helt hennes egen, men dens problemstillinger berører oss alle.
I boka møter vi Signe og broren Andreas som blir dratt inn i en ny verden der de må kjempe for å befri både sin egen og denne nye verdenen fra jerngrepet til den onde Opa.

Som vanlig har jeg ingen oversikt om hvorvidt noen er med meg på reisen eller ikke, men om du er det, legg igjen en link i kommentarfeltet under slik at jeg finner deg.
Min omtale

PS: 
Dette blir for øvrig ei uke viet norsk fantasy på denne bloggen. I morgen kommer altså bokomtale av Fem vinder over Tamalon, tirsdag kommer omtale av Siri Pettersens Odinsbarn, og forhåpentligvis skal omtalen av Hulder av Tonje Tornes være klar til torsdag. Følg med!

4 kommentarer:

 1. Æsj, har ikke klart å få til dette jeg altså. Spent på hva du skriver om Dahle.

  SvarSlett
  Svar
  1. Var så vidt jeg greide det også. Denne boka var litt tjukkere enn det passet meg akkurat nå. Men det gikk akkurat, og synes denne boka var noe av det bedre jeg har hatt på samlesningslistene.
   Men den fungerer kanskje enda bedre på et yngre publikum?

   Slett
 2. Ikke jeg heller... Jeg leste omtrent en firedel av boka, men jeg klarte ikke å samle nok selvdisiplin eller engasjement til å fullføre :o(
  Siri Pettersens Odinsbarn derimot: DEN har jeg slukt med liv og lyst, omtale av den er klar for posting, og jeg er spent på hva andre synes om den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg, Odinsbarn ble lest med liv og lyst. Min omtale kommer snart.
   Fem vinder over Tamalon vinner ingen kåring om årets leseopplevelse, men den var sjarmerende nok til at jeg fullførte uten problem :)

   Slett