fredag 28. september 2012

By popular demand!

Det er mye man får greie på når man plutselig møter andre bokbloggere live, må vite.

Som for eksempel at man er kjent som "hu med bokstavkjeksen."
Det finnes kanskje andre spiselige ting som er mer kjente merkevarer (en viss frukt for eksempel), men jeg tenker det er greit å holde seg til sin egen bakst.

Dermed: The kjeks is back!

Og til slutt, et lite bonusspor.
Denne skrev jeg i 2004 eller 2005. Den er en del av et knippe korte tekster som handler om samme jenta. Den gangen var det ingen som tok min assosiasjon, uten at det egentlig gjorde noe.
Når jeg har satt den inn i sammenhengen jeg har gjort her, er det nok betraktelig enklere, er det ikke?Da hun var helt liten, var bokstaver noe som knaste mellom tennene. Noe søtt. Noe som blandet med spyttet ble en grøt. Så ble hun litt eldre, og bokstavene kunne danne ord på kjøkkenbordet. Bare på kjøkkenbordet, for da kunne hun spise dem etterpå. Bokstav for bokstav. Noen ganger når hun begynte i midten, dukket kortere ord opp, og hun tenkte at kanskje kunne hun spise fram en historie. Det var ikke før hun ble stor nok til å skjønne at de færreste bokstaver er laget for å spises, at de ble hennes fiender. Da noen ville presse dem inn på hennes hvite sider. Hun la bokstavene på gulvet og trampet dem til smuler.7 kommentarer:

 1. Både enkelt å ta assosiasjonen, og ikke minst en bra tekst! Ligger resten av dem her på bloggen også, eller? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, dette er den eneste jeg har lagt ut. Har i det hele tatt ikke tenkt på disse tekstene på lenge, var vel egentlig bare på grunn av bokstavkjeksen at jeg kom på dem nå :)
   Dette er et av mange prosjekter som ble påbegynt og bortglemt er jeg redd...

   Slett
 2. Så flott at den flotte vignetten til bloggen din er tilbake, knasende god, akkurat som din lille erindring,

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Måtte jo bytte tilbake når alle jeg snakket med i Oslo sa det samme. Måtte bare finne igjen bildet først.

   Slett
 3. HA HA! Hu med bokkjeksen ja! Det er sant det. Og nå blå bakgrunn. Fint.

  SvarSlett
 4. Ja!!! The kjeks is back! (Obs: det er veldig sjelden jeg bruker tre utropstegn etter hverandre.)

  Fin tekst også, forresten!

  SvarSlett