fredag 1. februar 2013

Oppsummering januar

Jeg vet ikke helt om oppsummeringsinnlegg er noe jeg har planer om å gjøre hver måned, men akkurat i dag har jeg tid og lyst.

Derfor: Her er status for årets første måned (med lesemålene for 2013 i bakhodet):

 • Jeg har lest 5 bøker i januar
 • 3 av dem stod i hyllene mine ved årsskiftet, 1 er kjøpt i år, 1 lånt
 • Jeg har kjøpt 13 bøker. 6 av dem pensumbøker, 7 kjøpt fordi halv pris av tilbudspris er et argument hjernen min ikke greier motstå når det kommer til bøker. 
 • Målet om å ikke ha flere uleste bøker i hylla ved overgangen til 2014 enn jeg hadde ved overgangen til 2013 har med andre ord kommet litt skeivt ut. Men tatt i betraktning at de seks pensumbøkene nødvendigvis må leses, og tatt i betraktning at det ikke er januarsalg hver måned, er jeg fremdeles optimist. Foreløpig status for uleste bøker i hyllene: +10
 • Jeg leste den første boka i Lines lesesirkel, og er i gang med nummer to. Med andre ord, godt på vei mot målet om å greie halvparten.
 • Ei av bøkene jeg leste var ei novellesamling, altså 1/8
 • Målet om å lese minimum ei bok på hvert av skriftspråkene jeg behersker:  2/6 (bokmål og engelsk så langt). Målet om å prøve på et syvende er foreløpig ignorert.
 • Ingen norske fantasybøker eller amerikanske romaner lest, 0/8 på begge
 • Begynne å skrive igjen? Tja... Jeg skrev noe de to første dagene av januar. Så var det slutt. 
 • Skrive blogginnlegg om bøker som ikke er rene bokomtaler? Niks, ikke hatt hverken tid eller overskudd til dette. Ideene jeg har ligger fremdeles og venter. 
Og sånn generelt, hva har jeg ellers å si om januar? Den har vært lang, slitsom og kald. Jeg har jobbet mye og møtt opp på nesten alle forelesninger. Jeg har vært på skrivegruppe, i bursdag og fått med meg to venninnekvelder. Og jeg har lest over 20 kapitler med pensum. Flink jente = sliten jente.

Februar starter jeg med en fridag, ingen jobb eller forelesning i dag.
Nå har jeg en date med bøkene mine resten av dagen.

5 kommentarer:

 1. Fin oppsummering. Har tenkt på det sjøl, men vet ikke om det blir. Har ikke satt opp noen mål jeg skal vurdere noe opp imot, men det kan også være en ide. Har nettopp gått meg en tur i litt kald sno, men også litt sol. Det gjør godt, og så får jeg bedre "samvittighet" når jeg setter meg ned med ei bok etterpå!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjenner den følelsen om at ofte må ting gjøres før jeg har "samvittighet" til å sette meg ned med ei bok. Oftest er det en eller annen form for husarbeid - jeg er ikke av dem som har et hjem som ville vært impromptu klar for en fotoshoot for å si det sånn.

   Men nå i det siste er deg jeg må gjøre for å få lov av meg selv til å lese å lese pensum først. Så da blir det bare dobbelt så mye lesing :)

   Slett
 2. Fint. Januar er jo en lang måned og litt hard. Det er liksom starten på noe. Man bør være flink. Flink er bra og flink er farlig. Men så lenge man har en bokdate så går det bra. Og når skal vi begynne å samlese? Blir det sommerprosjekt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, januar er helt klart den flinkeste måneden. Måneden da man innbiller seg at man er ferdig med alle uvanene sine, uvanene som kommer snikende tilbake i februar.

   Har ikke hatt tid til å tenke så mye på samlesning, men godt du maser på meg. (Fordelen med å gjøre lesemål offentlige ;) ) Tenker at om jeg skal ha noen som helst mulighet til å komme gjennom åtte, tror jeg kanskje vi må begynne snart. Og kanskje gjøre som Line og ta en i måneden. Skal drodle litt i dag jeg.

   Slett
 3. Fin oppsummering : ) Jeg ender som oftest opp med å aldri klare slike mål jeg setter meg, så har bare tenkt å lese det jeg klarer i år og ikke tenke på hvor mange bøker jeg burde ha lest.

  SvarSlett