tirsdag 4. januar 2011

Bøker til pynt

I dag faller snøen i store flak utenfor vinduet. Men om jeg skulle snø inne, er det ingen fare, jeg har definitivt nok å lese på...

Jeg vet jeg kjøper flere bøker enn jeg leser. Det var en gang jeg kunne si jeg hadde lest alle bøkene som stod i hyllene mine, men det begynner å bli mange år siden. Og det er helt greit.

Med ny orden i hyllene, bestemte jeg meg imidlertid for å finne ut akkurat hvor mange bøker jeg har som jeg ennå ikke har lest. Og tallet var mye høyere enn jeg hadde regnet med. Jeg sluttet å telle da jeg kom til 200, men det egentlige tallet er litt i overkant. Noe av dette er bøker jeg har begynt på men aldri avsluttet og noe er oppslagsverk, men likevel.

Om jeg leser med samme tempo som i 2010, vil det ta meg over tre år å komme gjennom. og det er om jeg ikke kjøper noe nytt og ikke låner noe på biblioteket.

Jeg kommer til å kjøpe noe nytt, og jeg kommer til å låne noe på biblioteket. Trøsten får være at de ser veldig fine ut der de står, alle bøkene. Kanskje noen av dem kan kategoriseres som pynteting?

5 kommentarer:

 1. Valg er viktig. Det øker sjansen for å lese riktig bok til riktig tid, istedet for å måtte nøye seg med den ene man har ulest i hylla. Ja til ulest mangfold i bokhyllene landet rundt! :D

  SvarSlett
 2. Haha "pynteting"... den var god! Den ideen skal jeg stjele hver gang noen kommenterer at jeg har for mange bøker - eller for mange uleste bøker.

  SvarSlett
 3. Bøker er jo dekorative, så korfor ikkje.

  Eg har ganske mykje ulese i hyllene mine eg også. Det fine er at då kan eg velgje akkurat det eg har lyst til å lese, når eg treng ei ny bok. Dessutan har vi jo heile livet på oss til å lese ferdig desse bøkene.

  SvarSlett
 4. Hehe, tror det er flere som kjenner seg igjen gitt. =)
  Men dekorativt er det jo absolutt - hvertfall hvis man har noen hyller å putte dem i.

  SvarSlett
 5. Det er sant som dere sier, valgmuligheter er bra. Det skal være rett bok til rett tid for å få full klaff, og fulle bokhyller gir bedre odds.

  SvarSlett