onsdag 26. januar 2011

...og jula varer helt til 26. januar?

I går stod jeg på Tanum med den skinnende orange nye novellesamlinga til Ingvild H. Risøy i hendene, men bestemte meg for å vente. En måned og en dag siden julaften, og fremdeles hadde jeg to gavekort liggende ved siden av PC-skjermen. Hjemme.

I dag gjorde jeg noe med det. Det ene gavekortet var på Ark, som ikke hadde Historien om Fru Berg. Det de derimot hadde, var 3 for 2 av engelsk pocket, så da kjøpte jeg... fire. Så ble Risøys novellesamling innkjøpt for et sentergavekort og hennes fjerne slektning, VISA.

To romaner og tre novellesamlinger. Og om titlene på bøkene ikke er leselige på bildet, lister jeg dem opp her:

F. Scott Fitzgerald: The Great Gatsby
Fordi jeg alltid var så sær når vi skulle lese bøker på skolen og aldri ville lese det som alle andre leste, fordi den er en klassiker og fordi den stod helt alene på nederste hylle og bare kostet 39 kroner.

David Nicholls: One Day
Fordi jeg har lest fine ting om den, fordi jeg kjenner jeg trenger litt lett underholdning akkurat nå og fordi den var trippeleksponert i butikken så den fulgte etter meg uansett hvor jeg gikk.

Ingvild H. Risøy: Historien om Fru Berg
Fordi La Stå var et av fjorårets absolutte høydepunkter lesemessig, fordi en jeg kjenner skrev på Facebook at hun hadde kjøpt den i går og fordi jeg har så lyst til å lese den at jeg er redd for å begynne.

Alice Munro: Hateship, friendship, courtship, loveship, marriage
Fordi jeg vil lese flere noveller, fordi jeg leste Castle Rock i fjor og fikk mersmak og fordi den har en fantastisk tittel

Alice Munro: Too Much Happiness
Fremdeles fordi jeg skal lese flere noveller, og fordi Alice Munro skriver dem bedre enn de fleste

1 kommentar:

  1. Kult! Så ikke før nå at du hadde kjøpt den. Gratulerer, sier jeg! La oss diskutere den senere. Har til gode å lese de to siste novellene... Må gratulere deg med en av Munros fineste samlinger også. "Castle rock" var jo også eb perle.... Derimot har "Too much happiness" blitt stående i bokhylla ulest foreløpig, men det skal jeg gjøre noe med. Jeg har hørt at boka er svakere enn de andre. Og "One day" er en bok jeg har lyst til å lese. Ikke noe galt med litt lettere litteratur, og jeg er spent på oppbygningen av romanen...

    God bok!

    Marianne

    SvarSlett