tirsdag 11. mai 2010

Hurra for meg

Igår våknet jeg av den første bursdagsgratulasjonen som pep seg inn på telefonen min i syv-tida. Telefonen fortsatte å pipe, jeg hadde hele dagen fri og på kvelden samlet familien seg pent og pyntelig over kaffe og kaker. En rolig og fin dag.

Men før dagen er spørsmålet alltid Hva ønsker du deg?
I og for seg et hyggelig spørsmål, helt til det etterfølges av setningen Du får ikke lov til å si bøker. For hva skal man da si?

Er ikke hele konseptet med ønskeliste at man skal gi bort det den som får gaven vil ha? Men det er så kjedelig når du bare ønsker deg bøker. Nei, det er ikke det. Ikke for meg. Det er ikke sånn at om man har lest ei bok, har man lest alle. Jeg er ikke glad i masse pynteting og pø. Det er ikke plass til sånt, hyllene mine er fulle av bøker. Og det er sånn jeg vil ha det.

Og hvis jeg da greier å finne noe annet jeg vil ha, noe nyttig som jeg kan ha bruk for, da er det også kjedelig. Regntøy? Nei, ønsk deg noe mer spennende. Men jeg gjorde jo det! Jeg ønsket meg bøker, har du glemt det allerede? Igår fikk jeg pakke av Tante, som inneholdt en kjærlighet på pinne, et bokmerke og et gavekort på Norli (hurra!). Den ble overlevert med følgende setning i misfornøyd tonefall: Men jeg skulle ønske du kunne ønske deg noe mer spennende. Ei fin skje for eksempel.
Ei skje??
Nå blir det isteden Tomas Espedals Imot kunsten, eller kanskje . Rekk opp hånda alle som synes det er en bedre bursdagspresang enn ei skje...?

Broren min derimot, gikk ut og kjøpte akkurat det jeg sa jeg ønsket meg. Burnt Shadows av Kamila Shamsie, som jeg gleder meg til å lese. Han sto også bak gaven fra mine foreldre som ikke hadde noe med bøker og gjøre, men var ønsket likevel.

Også sørget jeg for å kjøpe bursdagssgave til meg selv. Seks bøker for en hundrelapp på posesalg hos Fretex.

15 kommentarer:

 1. Hipphurra for deg :)
  Bøker er på ønskelisten min også, selvom familien min synes det er fantastisk kjedelig ;)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen.Jeg har også bursdag i dag :)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med dagen :) Hehe, jeg tror du spør som du vil ha svar, for selvfølgelig synes vi andre bokbloggere at bøker er aller tiders å få i gave! Men jeg har jo forståelse for at ikke alle deler min entusiasme. Det jeg bruker å få til svar når jeg ønsker meg bøker er at "du har jo så mange bøker fra før av, trenger du flere"? eller denne: "jeg vet ikke hvilken bok jeg skal kjøpe til deg, kanskje du ikke liker boka eller kanskje du har den fra før". Så derfor er det nesten bare jeg som gir meg selv og andre bøker i gaver :)

  Kos deg masse på bursdagen din, også kan du jo håpe på å få flere gavekort hos bokhandlere :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer med dagen! Jeg får samme reaksjon både bursdag og jul. Vel, så er jeg kjedelig da! Jeg kan leve med det, bare jeg får flere bøker.

  SvarSlett
 5. Books are a girls best friend.
  Gratulerer med dagen!

  SvarSlett
 6. Gratulerer med overstått! Harde, rektangulere pakker er best!

  SvarSlett
 7. *fniser* En skje?!
  Gratulerer med dagen og bokpakker!

  SvarSlett
 8. Hahaha! En skje? Det er i alle fall det kjedeligste som fins. Fadderen min gav meg en sølvskje hvert år; jeg var så skuffa. Gratulerer med dagen:)

  SvarSlett
 9. Gratulerer med dagen! :)

  Bøker er da fin-fine gaver! (Jeg er beryktet for at jeg alltid gir bort bøker...)

  SvarSlett
 10. Stort grattis! Bröder kan man lita på!

  SvarSlett
 11. Jeg leser Espedal akkurat nå, og en bedre bursdagspresang skal man lete lenge etter. Gratulerer med dagen!

  SvarSlett
 12. Oi, for en respons!
  Takk for alle gratulasjoner :)

  SvarSlett
 13. Gratulerer med dagen, kos deg med bøkene!!

  SvarSlett
 14. Leste akkurat hos Julie hvordan du traff kjæresten din! Det er så kult. Heia nerdeverden, jeg spiller enda jeg. :o)

  SvarSlett
 15. Nerding er bra!
  Jeg spilte WoW i fem år, men nå har kontoen min vært fryst siden november. Det betyr ikke at jeg aldri kommer til å spille igjen, men jeg brukte altfor mye tid online til slutt, og det er deilig å ha tid til andre ting igjen.

  SvarSlett