Om meg

Jeg heter Elisabeth Bakken, er født og oppvokst i Drammen, men bor i dag i en av nabokommunene. Jeg har alltid likt å lese, og har blogget om bøker siden juni 2009.

Kvalifikasjoner
Jeg har gått journalistutdanningen ved HiO og jobbet som frilansjournalist i mange år, i all hovedsak som sportsjournalist. Jeg har også gått forfatterstudiet i Bø, og har en bachelorgrad i lingvistikk fra UiO. Utover dette har jeg ingen formell utdannelse innen litteratur, og heller ingen erfaring i litteraturformidling annet enn det denne bloggen har gitt meg.


Bindinger
Dette er en økonomisk uavhengig, reklamefri blogg som drives 100% på hobbybasis. Jeg har ingen binding til hverken forlag eller bokbransjen for øvrig, utover at jeg mottar enkelte leseeksemplarer. Innlegg der jeg har mottatt boka gratis fra forlag/forfatter er merket med dette.
Utover dette har jeg jobbet frivillig for organisasjonskomiteen til Norcon, en festival for science fiction og fantasylitteratur i Norge. Jeg har et uttalt mål om å gi oppmerksomhet til norske bøker innenfor disse sjangrene, fordi det er sjangre jeg liker, men har selv ingen økonomisk gevinst av dette. 

Litterære preferanser
Jeg leser mye forskjellig, men altetende blir man aldri. Foruten sjangrene nevnt over blir det en del norske og utenlandske samtidsromaner, en og annen klassiker og en del populærvitenskap, særlig innen språk og historie. På grunn av studiene blir det også en del faglitteratur innen språk.
I tillegg abonnerer jeg på Vinduet, Vagant, Bokvennen og Paris Review of Books, og leser så mye jeg rekker av dette.

 

Hvorfor blogge om bøker?
Jeg begynte å blogge for å pushe meg selv til å skrive noe på jevnlig basis, og det eneste jeg kunne tenke meg å blogge om, var bøker. Etter hvert har bloggen utviklet seg til å bli en leselogg som både gir meg oversikt over hva jeg har lest når, og den gjør at jeg husker det jeg har lest bedre.

 

Hvordan jeg skriver omtaler har nok forandret seg over tid, og det varierer også fra bok til bok. Noen ganger nærmer jeg meg mer tradisjonelle anmeldelser, noen ganger er jeg veldig subjektiv og skriver heller om min helt personlige leseopplevelse, mens andre ganger driver jeg misjonering for egne favoritter. For meg er det viktigste at jeg skriver det jeg har lyst til å skrive, ikke hvilken sjanger det hører inn under. Det er privilegiet bloggmediet gir meg. Bloggen inneholder en hovedvekt av positive omtaler. Dette skyldes at jeg hovedsakelig skriver om bøker jeg har fullført, og det er sjelden jeg har tålmodighet til å fullføre bøkene jeg virkelig ikke liker. (Men det finnes unntak.)

Jeg skriver heller ikke om alle bøker jeg leser, men jeg fører liste over alle som er fullført siden jeg startet å blogge.
 

Du kan kontakte meg på elbakken [at] gmail.com