onsdag 29. juni 2011

Hah, jeg kan fremdeles!

Det var konklusjonen da jeg i går kom på at sensuren for eksamen var klar den 20.juni.

Jeg hadde inget egentlig mål med å melde meg opp. Bare en vag tanke om at jeg hadde lyst til å lese om filosofi, og at jeg da like gjerne kunne ta exphileksamen samtidig. Jeg har da også hele tiden sagt at det ikke spiller noen rolle hvordan det går. Om jeg hadde strøket, ville det ikke fått noen konsekvenser.

Men i dag er det lett å innrømme at akkurat det er en løgn.
Selvsagt spiller det en rolle hvordan det går. Jeg har alltid satt høye krav til meg selv når det gjelder skolearbeid, aldri vært fornøyd med nest best. Stryk har aldri falt meg inn som en mulighet, så arrogant må jeg få lov til å være, det jeg har gardert meg mot med min påtatte likegyldighet, er karakterene i midten av skalaen.

Jeg fikk min A, og er selvsagt fornøyd.
Samtidig er jeg overrasket etter å ha lest karakterstatistikken. Jeg visste at selvstudiumvarianten av exphil hadde høy strykprosent, men at den var 50%?
I underkant av 1000 elever var meldt opp til eksamen, 515 møtte opp, for 255 endte det med stryk. Bare 16 elever fikk toppkarakter.
Jeg kan polere egoet mitt ved å late som det har med intelligens å gjøre, men ikke en gang jeg tror på det.

Så hva nå mon tro? Et nytt fag til høsten?

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med A! Strålende resultat! Litt mer nifst var det jo å høre at halvparten droppet ut før eksamen og halvparten av de som møtte strøk!

  Jeg tok psykologi grunnfag for mange år siden, og der var det 80% stryk. Det ble jo selvfølgelig ramaskrik. Året etter var strykprosenten mye lavere, men en stor del sto såvidt. Vet ikke om det var så veldig mye bedre.

  Til slutt sier jeg: stå på videre hvis du har lyst! Det er morsomt å studere! Jeg gleder meg villt til å bli student til høsten :)

  SvarSlett
 2. Takk for det :)

  Ja, jeg synes strykprosenten var skremmende. Men ditt eksempel er jo enda værre, så kanskje jeg ikke burde være så overrasket?

  Jeg elsker å lære nye ting, så skal ikke se bort fra at det blir noe mer. Har tatt fagskole i regnskap og nå altså exphil ved siden av jobben de siste to årene. Liker å utfordre hodet litt.

  Hva skal du studere? (Det er mulig jeg har lest det på bloggen din, men da har jeg isåfall glemt det allerede.)

  SvarSlett
 3. Hehe, nei jeg har ikke annonsert det på bloggen riktig ennå. Skal studere master i helsefag, psykososialt arbeid barn/unge.

  SvarSlett