tirsdag 14. august 2012

Ønskeliste

Kjære julenissen, påskeharen, tannfeen eller deres shoppingassistenter!

Siden jeg hvert år litt før jul får beskjed om at det er kjedelig bare å ønske seg bøker, publiserer jeg her en liste over helt andre ting jeg ønsker meg etter å ha tilbragt kvelden med å snoke rundt i verdensveven.1: Et av disse armbåndene fra www.thinkgeek.com
Enten Tolkien-varianten med "Not all who wander are lost" eller Lewis Carrol versjonen med "Sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast."
Eller begge. Jeg kan ikke helt bestemme meg.2: Om du ikke vil gi meg poesi i bokform, hva med et format som kan henges på veggen? Dette diktet fra Rolf Jacobsen hadde definitivt fått plass på veggen hjemme hos meg.
Det kan kjøpes på www.diktogslikt.com
(For ordens skyld: Jeg fant denne sida gjennom at eieren sendte meg mail og spurte om jeg kunne nevne den på bloggen min. Og siden jeg synes bildene er tøffe, og jeg ønsker meg ett til jul, gjør jeg det - helt gratis.)


3: Okei, så du vil ikke gi meg ei bok, og heller ikke poesi på lerrett. Hva med en roman i posterformat? Igjen er det www.thinkgeek.com som er kilden. Det er kanskje ikke så lett å se på dette bildet, men denne plakaten inneholder samtlige av ordene i klassikeren The Time Machine. Ser kul ut på avstand for den som liker sånt, gir underholdning lenge til den som studerer den på nært hold.4: Jeg har skrevet før en gang at jeg har for mange bøker til å ha nytte av bokstøtter. Men nå har jeg flere hyller og bedre plass, og disse bokstøttene fra www.etsy.com er rett og slett for kule til ikke å ønske seg. Sisyfos-arbeide på den ene sida, lese-latskap på den andre. Definitivt verdt å la noen bøker ligge på gulvet foran bokhylla for, om det skulle være nødvendig for å få plass.5: Jeg er ikke sponset av www.thinkgeek.com, jeg lover. De har seg bare sånn at jeg er litt geeky og ønsker meg omtrent halvparten av alt det de selger. Og dette pennesplitt-kjedet er absolutt en av tingene jeg ville satt pris på å finne innpakket under et tre en gang rundt den mørkeste tida på året. Om noen skulle lure.

Vips, fem ønsker og ikke ett av dem ei bok. Teknisk sett ihvertfall. Jeg veit det er lenge til jul, men spør meg i november, og jeg har glemt alt jeg har sett i dag.

Hilsen Elisabeth, 31 år

3 kommentarer:

 1. Jeg har en her i heimen som mener at jeg ikke må ønske meg bøker, det er visst nok av dem her i huset. Hva skal vi med all denne luften lurer jeg på? Vi kan da fylle noe av den med bøker.

  Vel, over til din ønskeliste, Elisabeth. Her var det mange kulegreier. Etsy er forresten et farlig sted å surfe, det er så utrolig mye fint der! Kjøpte meg nylig et flott sølvkjede der hvor jeg fikk barnas navn som inskripsjon(det er min form for tattovering).

  SvarSlett
 2. Jeg har også en i heimen som himler oppgitt med øynene hver gang jeg kommer hjem med ei ny bok. Uten at jeg bryr meg nevneverdig om det. Og det er flere som gjerne kjøper bøker til meg, om jeg bare lager en spesifikk ønskeliste først. Men så er det noen som synes bøker er det kjedeligste i verden å kjøpe, så det kan jo være greit med tips til dem og ;)

  Og du har rett: etsy er farlig! Thinkgeek også ;)

  SvarSlett
 3. Så fin ønskeliste!:) De armbåndene var skikkelig stilige!:) Etsy har så utrolig mye fint, folk er så kreative:) Thinkgeek har jeg ikke vært innom før, mye morsomt der:)

  SvarSlett