onsdag 27. februar 2013

Fantastisk inspirert

Hva jeg leser og hva jeg har lyst til å lese går i bølger. Etter en januarmåned i realismens tegn, er all entusiasmen plutselig samlet om det fantastiske.

Det er to grunner til det:
Den ene er selvsagt at vi nå er i gang med samlesning av norsk fantasy igjen. Jeg leste ut den første boka i går, men omtalen får vente til bloggdato 11. mars. Gleder meg allerede til å lese hva andre skriver om den. Kan vel røpe såpass som at jeg ikke har samme problemet her som jeg hadde med Storm i juni, denne gangen har jeg en hel masse jeg har lyst til å si. Så da må jeg bare finne tid til faktisk å skrive det ned. Jeg har nesten to uker på meg, så det burde gå bra.

Den andre grunnen kom litt mer overraskende på meg.
Faste lesere vil kanskje huske at jeg i fjor dro på fantasy og SF kongress i Sverige. Det var veldig gøy, og med med mindre noe uforutsett skjer, har jeg planer om å gjøre det samme i år. (Noen som vil være med forresten? Dere kan lese mer om arrangementet her.)

Men: Denne reisen har nå fått en konsekvens jeg ikke forutså. I Sverige møtte jeg nemlig noen andre nordmenn, og de inviterte meg nylig til å være med å planlegge den norske utgaven av kongressen, nemlig Norcon27. Dermed tilbragte jeg forrige helg i Oslo på idedugnad der planleggingen av programmet for høstens kongress startet.

Jeg skulle gjerne allerede nå sagt "hold av datoen...", men det kan jeg ikke. Før æresgjesten er på plass, vil ikke datoen spikres, men så fort det er klart annonseres det på nettsida jeg linket til over her. Det som er sikkert er at det blir i Oslo en gang i løpet av september/oktober, og basert på alle ideene jeg var så heldig  få høre på et tidlig tidspunkt, kommer det til å bli knallbra! Foreløpig er jeg bare hemmelighetsfull, dette er ikke mine hemmeligheter å røpe, men jeg dro fra møtet superinspirert.

Og endte opp med å bestille følgende to bøker på nettet:

Dette er litteraturteoretiske bøker som diskuterer sjangrene historisk og i lys av ulike tolkningsmetoder, men de ser likevel ikke ut til å være spesielt tungleste. Jeg har merket meg at min interesse fra fantastisk litteratur i løpet av fjoråret beveget seg bort fra å bare handle om å lese den, nå vil jeg også lese om den. Har så vidt begynt på fantasy-varianten av disse to, og foreløpig ser det ut til å være midt i blinken. Akkurat det jeg lette etter! Regner med at omtale i en eller annen form kommer etterhvert.

9 kommentarer:

 1. Det høres utrolig spennende ut. Det skal jo være bokbloggermøte rundt den tiden også, så det spørs om det blir mulighet for to ganger over fjellet for min del. Uansett et veldig godt initiativ og håper det blir vellykket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg nevnte det da jeg var på idedugnad. Kunne tenke meg og lage "minibokbloggertreff" på kongressen, men da er det litt dumt at de kommer så tett oppå hverandre. Får se litt mer når jeg vet hva den endelige datoen blir.

   Slett
 2. Dette høres spennende ut! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ER spennende. Og blant planene ER planlegging for zombieapokalypsen. Og da må jo du komme!

   Slett
 3. Så mye spennende - jepp, 2013 byr på litt av hvert : ))

  Blir gøy å følge deg fremover - skal se hva jeg selv får anledning til å delta på etterhvert : )

  Go'helg : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Spent på å følge deg også. Og på å lese om De siste tider hos deg (så jo på smakebiten at du hadde begynt.) Jeg har skrevet ferdig min omtale i dag.

   God helg til deg også :)

   Slett
 4. Så gøy! Det skal jeg prøve å få til :-). Ser ut som to interessante bøker du har bestilt deg også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaaaa, få det til, det blir gøy!

   Har lest de fem første kapitlene/artiklene i fantasy-varianten nå, og det er interessant. Setter det jeg leser inn i en sammenheng, og det er kult. Foreløpig har jeg lest de fem kapitlene som er mest litteraturhistoriske. Neste bolk er å lese fantastisk litteratur inn i ulike tolkningsmodeller. Liiiitt skeptisk til den, men kan hende jeg tar feil.

   Slett