tirsdag 28. februar 2017

Månedsoppsummering februar

Jeg har fullført fem bøker i februar og faktisk skrevet om fire av dem. Det hører til sjeldenhetene her på denne bloggen, så kryss i taket for det. Nå hjalp det selvsagt å skrive om tre av dem i samme innlegg, men akkurat det velger jeg å ignorere i denne sammenhengen.

Her er bøkene som ble fullført denne månden:

Tre på norsk, to på engelsk.
Tre kvinner, to menn.
To som e-bok, tre som fysisk bok.
To romaner, en science fiction, ei novellesamling og ei diktsamling.

Den eneste boka jeg ikke allerede har skrevet noe om denne måneden er Human Acts av Han Kang, ei bok som også nylig er utgitt på norsk under tittelen Levende døde. Boka handler om et studentopprør som ble brutalt slått ned i Sør Korea på slutten av åttitallet. Det er en brutal historie fortalt fra flere ulike synsvinkler som gradvis fjerner seg fra selve hendelsene i tid. Den er god, men vond å lese. Og jeg vet ikke helt hva mer jeg skal si om den, derav ingen innlegg.

I tillegg har jeg også fullført tre lydbøker, og er nesten ferdig med en fjerde. Som i januar har jeg planer om å skrive et eget innlegg om disse.
 • Carrie Fisher - The Princess Diarist 
 • J.K. Rowling - Harry Potter and the Philosopher's Stone
 • Susan Cain - Quiet: The power of introverts in a world that can't stop talking 

Til slutt kommer som vanlig en oppsummering av hvordan jeg nå ligger an med lesemålene mine:

Eikehaug, Gundersen og Arvola var alle norske bøker utgitt i 2017 og gir kryss for det.
Gundersen gir i tillegg kryss for å være diktsamling.

De to andre leste bøkene gir kryss for å ha stått i hylla på starten av året, men her henger jeg allerede langt etter hva jeg burde ha lest. Det hjelper ikke å la være å kjøpe bøker når jeg i stedet for å velge fra egne hyller får bøkene fra biblioteket eller Storytel. Skal jeg komme i mål med 40, er det på tide å begynne gjøre en solid innsats. Og mars starter så fint med boktur med Silje, så når dette innlegget går live, kan jeg garantere at det har blitt sving på bokkjøpinga også.

Jeg har heller ikke lest en eneste 1001-bok så langt i år, og ingen har vært over 500 sider. Men disse to skal være mulig å ta igjen i løpet av året uansett.

 • 19/80 bøker
 • 4/40 bøker som sto i hylla per 1/1-17
 • 3/20 norske bøker utgitt i 2017
 • 0/12 bøker på 1001-lista
 • 2/10 diktsamlinger
 • 0/5 bøker over 500 sider
 • 1/6 biografier til Ingalills biosirkel

10 kommentarer:

 1. Carrie Fisher, er det hun StarWars prinsesse Leia? som døde nettopp? Hvis så i fall har jeg lyst til å lese den en dag.

  Hva synes du om Cains bok? jeg leste også den i februar, da på norsk

  Ellers har jeg lest Arvola. Jeg har Kang og Eikehaug på lur her.

  Ha en fin lesemars og god tur hjem hvis dere ikke allerede er det.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det stemmer, Carrie Fisher spilte Leia. Hun er ei artig dame, så boka var underholdende.

   Jeg likte Cain, men den hadde litt for mye fokus på amerikanske næringslivstopper til å føles veldig relevant for meg personlig. Skal skrive mer i lydbokinnlegg som forhåpentligvis kommer i helgen.

   Slett
 2. Ååååh, er så spent på lydinnlegget!

  Elsket du HP+Fry? Eller er det noe galt med deg? Venter i spenning. Er også nysgjerrig på hva du synte om Quiet, hørte den selv for en stund siden og var ikke overbegistret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Spoiler-alert: Det er ikke noe i veien med meg. Og tror vi er ganske enige om Quiet også.

   Slett
 3. Har lest Arvola av disse bøkene. Jeg blir alltid litt stressa når jeg leser om lesemål. Jeg har nemlig bestemt meg for å bare lese det som dukker opp av interesse, men selvfølgelig mest norsk, med tanke på Bokbloggerprisen. Ønsker deg en fin mars - med og uten bok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg motiveres av lesemål heller enn å bli stresset, så jeg synes det er morsomt. Men vi kan ikke alle være like :)

   Slett
 4. Har lurt litt på å lese eller høre boken til Carrie Fisher selv. Har egentlig ikke noe forhold til Star Wars og ante ingenting om henne før hun begynte å dukke opp i enkelte britiske serier jeg ser på (The Last Leg og 8 Out of 10 Cats for eksempel). Jeg synes hun var fantastisk morsom, så ser for meg at boken kan være bra. Helt absurd å se henne i 8 Out of 10 Cats rett før hun døde, hvor hun snakket om hvordan hun skulle feire jul.

  Alle skryter av HP og Fry og jeg har ingen problemer med å tro på at det er en god kombinasjon. Jeg er faktisk ganske sikker på at jeg har hørt den første boken lest av Stephen Fry, men det er mange år siden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Boken er veldig tydelig skrevet i hennes stemme, og er derfor akkurat så morsom som hun er. Men akkurat denne er veldig Star Wars-fokusert, og da særlig på affæren hun hadde med Harrison Ford under innspilling, som ingen visste om før denne boka kom ut. Hun har skrevet flere andre memoir-aktige bøker også, som kanskje er enda mer interessante om du ikke er veldig inn i Star Wars.

   Og ja, HP og Fry er en god kombinasjon. Eller også: Fry er en god innleser.

   Slett
 5. Artig at det plutselig er sånn Carrie Fisher fokus (ehm eller er det fordi hun døde?), selv jeg har lastet ned bio på storytel, Whishful Drinking, men så jeg hbo-special med samme tittel, og bestemte meg for å vente litt. Hun var ustyrtelig morsom når hun fortalte om barndom/hollywood, men pinlig amerikanskslitsom når det ble snakk om piller/booze. Tror det hjelpe å ikke se henne, var noe med de talende ansiktsutrykkene (og us botoxface). Ikke spesielt mye starwars der, selv om Ford og div.sladder rundt innspillingen ble nevnt, muligens er det mer av det i boka, som er 5t, der hbo var 1t+.

  Leste Quiet da den kom ut, eller litt over halve, før jeg ga meg, og aldri gadd starte opp.. tror jeg likte den, men aversjon mot å lese ferdig forteller perhaps en different historie.

  (Applaus for skriverier. Stum av beundring. Og. Med den nye interessen for lydbøker, spår jeg at 80 er pinlig undervurdert).

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan være fordi hun døde, og da er det ikke så veldig artig. Men det kan også være fordi denne boka kom i fjor høst og fikk ganske mye oppmerksomhet på grunn av avsløringen av affæren hun hadde med Harrison Ford, som tydeligvis ingen har visst om. Jeg var bare glad da jeg så den lå på Storytel - ja, jeg har visst konvertert.

   Og ja, med lydbøker lagt til ser 80 ut til å være barnemat. De 40 fra hyllene derimot...

   Slett