onsdag 16. juni 2010

Skummelt, skummelt

Det siste jeg gjorde før jeg reiste på ferie, var å si opp jobben min.

En fast jobb, 100% stilling, med grei lønn.
Jobben som ga meg sikkerhet til å ta opp huslån, billån, som har betalt alle regninger og alle bøker i 4,5 år. Jobben som har gitt meg ledererfaring og gode kolleger.
Jobben jeg ihvertfall det siste året har mistrivdes i, som har sugd energien ut av meg og sendt meg hjem dag etter dag som en grinete utgave av meg selv som jeg ikke liker.

Isteden: Ny jobb innen samme bedrift. Helt nye arbeidsoppgaver. Deltid, bare to dager i uka fast, men mer i perioder. Mer fleksibel arbeidstid. Lenger reisevei.

Jeg kaller det å kjøpe meg tid til å skrive.
Det er skummelt. Og spennende. Og skummelt igjen.

5 kommentarer:

 1. LURT! Helt sikkert utrolig lurt. Det er utrolig hvordan man kan stivne i et mønster, i en mistrivsel og ikke gjøre noe med det. Og god ferie!

  SvarSlett
 2. Smart, du er modig. Og lur som gjør noe med det, før du blir utbrent. Det er nok av folk som skulle ha byttet jobb for lenge siden! Kjenner jeg blir litt misunnelig også - skulle så gjerne hatt mer tid til å skrive selv... Kos deg i ferien din!

  SvarSlett
 3. Så flott! Og så viktig! Jeg har gjort noe liknende selv, bare at jeg har tatt permisjon uten lønn som en liten sikkerhet, og kanskje jeg vender (forfrisket) tilbake. Jeg opplever det som utrolig befriende å tørre å gjøre noe sånt, selv om det er skummelt og jeg er skinnblakk. Og det er fantastisk å ha tid til å skrive :) Gratulerer - og riktig god ferie!

  SvarSlett
 4. Vi snakka om det, men jeg hadde jo ikke trodd du ville smelle til å gjøre det så raskt. Stilig! Jeg er imponert..... Kontoret står klart. Husk å ha det gøy. Det er det eneste som funker. Micromovement........ Og noen makro også.... men ha det gøy. Jeg skal prøve på det samme :-) La oss snakkes da. Kanskje ha en session..... ;-) Marianne

  SvarSlett
 5. Takk for støtten!

  Og til Marianne: Jeg overrasket meg selv litt også, skal innrømme det. Men muligheten kom og jeg bestemte meg for å hoppe på i fart før jeg ombestemte meg. Veldig spent, men angrer ikke.
  Ikke så sikker på om jeg har råd til å beholde kontoret med min nye lønn, men tenker at Drammen har faktisk fått et utrolig flott bibliotek. Det kan kanskje være et vel så bra sted å skrive. Og er alltid klar for en session. Skal jobbe to uker nå, etter det har jeg fri i tre. Tar gjerne en Oslo tur, eller dere er velkomne til Drammen og kontoret mitt mens jeg enda har det :)

  SvarSlett