tirsdag 5. oktober 2010

Jesper Knallhatt: Baade og

70 sider inne i boka, og leser med markeringstusj og blyant. De eneste bøkene jeg har behandlet sånn, har vært pensumbøker under studietiden. Og stort sett ikke en gang da. (Jeg lånte mesteparten på biblioteket, og gikk gjennom tre år på høyskole nesten uten å kjøpe bøker.)

Konseptet er som følger:
I år 2035 har noen funnet et etterlatt manuskript fra 2005 på en gammel laptop. Manuskriptet er skrevet av Jesper Knallhatt og har form av en dialog mellom to fiktive karakterer, en pensjonert TV-produsent og en ung, kvinnelig journalist som prøver å intervjue ham.

Jeg siterer fra coveret:
Baade-Og er et bogværk på i alt fem bind. Denne bog er den første af de fem, den udkom i 2005, og den sidste bog er planlagt til 2009. Idéen med bøgerne er at skabe debat om vores fælles fremtid: Hvad vil vi med os selv som menneskehed?

Mer utfyllende omtale kommer når jeg har lest hele.

2 kommentarer:

  1. Interessant. Har aldrig helt forstået hvad det projekt går ud på, så glæder mig til at høre mere :-)

    SvarSlett
  2. Jeg hadde aldri hørt om dette før ei dansk venninne fortalte meg om serien for noen uker siden. Det er første gang jeg leser på dansk. Gjør det hele litt tyngre å lese, men ingen store problemer. Veldig fascinerende lesning. Føler jeg lærer noe hele veien, og det er jo aldri feil.

    SvarSlett