tirsdag 29. november 2011

Organiseringsdrømmerier

November har vært en seig måned, en komme-gjennom-én-dag-av-gangen måned. Jeg skal ikke en gang skylde på mørket, det har bare vært travelt, alt har skjedd på en gang og nå begynner kroppen å fortelle meg at det er på tide å bremse.

Ikke at jeg tror bremsen kommer på før kalenderen viser 23. desember.

I mellomtiden bruker jeg småpausene til å drømme om bokhyller. En av tingene som har skjedd i november er nemlig at jeg og samboeren har kjøpt ny og større leilighet. Over dobbelt så stor som den vi bor i nå, og med ei kjempestor stue med et eget hjørne som blir mitt bibliotek. Tre vegger skal dekkes med bokhyller, og midt på gulvet har jeg store planer om å plassere en skikkelig godstol.

Så nå går jeg rundt og undrer: Hvordan skal bøkene organiseres etter flyttingen? Per i dag er fantasy og sakprosa skilt ut i egne hyller, og resten sortert alfabetisk, men kanskje er tiden inne for forandring? Vurderer for eksempel å ha en egen hylle (*kremt* eller to) til uleste bøker så det blir lettere å finne fram til dem. Og kanskje kan jeg finne bedre kriterier å sortere romaner etter enn forfatterens navn? Det eneste jeg vet foreløpig, er at jeg ikke vil sortere etter farge. Foreløpig bare koser jeg meg med tankene, og vet jeg har tiden helt fram til mars på å bestemme meg.

2 kommentarer:

  1. Tillykke med lejligheden - og ja, november er måneden hvor man tager een dag af gangen. Det sker dog at man bliver angrebet af flere dage ad gangen...^^

    SvarSlett
  2. Takk, Kirsten, vi gleder oss til å flytte inn.

    Jeg har egentlig bare meg selv å skylde på når stresset vokser meg over hodet. Hvis jeg bare kunne lære meg setningen: "Nei, dessverre, jeg har ikke tid til det akkurat nå", ville hverdagen blitt lettere, men alt går. Og det positive er at det blir penger ut av det. Og det trenger vi jo med ny leilighet.

    SvarSlett