fredag 2. mars 2012

Årets mammuter

Jeg har en forestilling om at jeg har vært måteholden på mammutsalg de siste årene, men jeg tror det er en løgn jeg forteller meg selv for å framstå fornuftig. Faktum er ihvertfall at veldig mye av det som per i dag står ulest i bokhyllene mine, er mammuter jeg en gang trodde jeg hadde lyst til å lese.

I år tenkte jeg først at jeg ikke skulle kjøpe noe. Jeg har tross alt nylig flyttet til en leilighet som er dobbelt så stor som den gamle, og har nok av andre ting å bruke penger på akkurat nå. Men da mailene fra ulike bokhandler begynte å dukke opp med mammutkataloger, tenkte jeg at det skader jo ikke å se gjennom den.
Og mer skal ikke til for å ombestemme seg.

Det begynte med Historisk Atlas. Det har jeg hatt lyst på en stund, og benyttet sjansen nå. Når jeg først hadde opprettet en forhåndsbestilling, kunne jeg like gjerne legge på litt til. Forsvunne sivilisasjoner hørtes spennende ut, Norrøne Guder og Myter det samme (men etter å ha bladd litt i den, er jeg ikke så sikker lenger). Tanken var å unngå romaner denne gangen, jeg har allerede altfor mange jeg ikke har lest, men jeg greide selvsagt ikke det heller. Jotnens Hjemkomst av Andreas Bull-Hansen ble med fordi jeg har lovt meg selv å lese norskspråklig fantasy. Ikke forlat meg ble med fordi jeg har blitt minnet på at jeg vil lese Stig Sæterbakken, selv om jeg skulle ønske påminnelsen var av en hyggeligere art enn et dødsbudskap.

Og selv med bøker på vei i posten, måtte jeg jo innom Tanum rett ved der jeg jobber på mandag også. Det ble fire fagbøker til: Sagaspor, Marco Polo og Aleksander den store, pluss ei mer praktisk retta bok i Digital fotografering i praksis.

Da passer det godt at vi nå begynner å komme i orden, at leselysten er tilbake og at utestolen er godt plassert i solveggen.

5 kommentarer:

 1. Det skal ikke være lett! Måtehold og karakterstyrke er da også sterkt oppskrytte dyder.

  SvarSlett
 2. Bra kjøp! Kos deg i sola!

  SvarSlett
 3. Hehe:) Jeg skulle bare kjøpe 2 bøker, har hittil kjøpt 8 bøker:) Mye bra du har fått tak i da:) Kos deg med bøkene!

  ha en god helg!:)

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke kjøpt en eneste en på mammutsalg. Passe stolt av meg selv. Ser ut som du har gjort noen bra kjøp, da. 'Historisk atlas' og 'Jotnenes hjemkomst' kunne jeg gjerne tenke meg også. :)

  SvarSlett