søndag 8. juni 2014

Se, hun lever - oppsummering april/mai

I mars, april og mai la jeg bokbloggingen på hylla. Mellom studier og jobb var det ingen ledig tid til noe som helst. Nå er siste eksamen unnagjort, og jeg har planer om å gjøre et forsøk på å begynne å skrive igjen. I dag nøyer jeg meg imidlertid med å oppdatere listene mine og å lage en kjapp oppsummering med tanke på lesemålene mine så langt:
 • 1/15 av bøkene på 1001 lista
 • 8/15 off the shelf bøker (definert som bøker som sto i bokhylla pr.31.12.13)
 • 1/5 novellesamlinger
 • 7/8 fagbøker som ikke er pensumbøker
 • 1/15 norske bøker utgitt i 2014
 • 1/4 bøker på fransk (godt hjulpet av pensumbøker)
 • 0/10 bøker som er norskskrevet fantasy/science fiction
 • 1/1 bok av Kim Newman (Norcon æresgjest)
 • 0/1 bok av Pat Cadigan (Norcon æresgjest)
 • 0/2 begge Eirabu bøkene til Kristine Tofte, for henholdsvis tredje og andre gang (Norcon æresgjest)
I april og mai har jeg fullført til sammen 11 bøker, men mesteparten av det har vært pensum. Tre av dem var imidlertid kjøpt før 31.12.13 og jeg teller dem ubeskjedent som off the shelf. Jeg har dessuten lest ikke mindre enn tre fagbøker som ikke er pensum. En av dem som støtte til pensum, de to andre for moro skyld. (Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte på da jeg valgte en relativt akademisk tekst om byutvikling i Mesopotamia som "avbrekk" fra studiene, men interessant var den i hvert fall...)

Av skjønnlitteratur har jeg lest to:
Amin Maalouf: De forvillede  og Neil Gaiman: Heldigvis hadde jeg melka

Nå ser jeg fram til to måneder med lystlesing og en høst der jeg skal ta to emner i stedet for fire. Håpet er at med leselysten kommer skrivelysten tilbake også!

8 kommentarer:

 1. Jeei, du er tilbake :-) Så bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tok litt lenger tid å være tilbake enn ventet. Laptopen har vært syk, og litt kluss da jeg fikk igjen feil maskin etter at den var til reparasjon. Men i morgen kommer neste innlegg :)

   Slett
 2. Hei på deg, håper du har fått hodet over vannet :) Fin oppsummering, to skjønnlitterære bøker hvorav en som er fort gjort, viser jo bare at du har hatt det veldig travelt. Sommeren nærmer seg, kanskje det blir mer tid til lesing da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir helt klart mer tid til lesing i sommer når jeg ikke har noen eksamener hengende over meg. Har begynt allerede. Gleder meg :)
   Nå er det eneste problemet å bestemme seg for HVA jeg skal lese!

   Slett
 3. Jeg skal gå et studie som krever mye lesing av pensum til høsten, så jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å gå med lystlesingen ved siden av. Men jeg planlegger å starte litt på pensum i løpet av sommeren så jeg i det minste ligger litt foran ;) Velkommen tilbake skal du i hvert fall være :)

  SvarSlett
  Svar
  1. For meg går det fint med lystlesing i starten av semesteret og ikke fullt så bra i slutten ;)
   Lurt å starte tildig - det skal jeg gjøre også. Pluss at jeg i høst skal ta to emner i stedet for fire. Det burde også hjelpe.

   Slett
 4. Så bra å "høre" fra deg :-) Så deilig med litt lystlesing mellom slagene! Du er god!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lystlesing er "just what the doctor ordered". Fullført to gode bøker i dag, herlig :)

   Slett