Samlesning. Norsk fantasy

Samlesning norsk fantasy 2013
Siden det var flere som ville være med meg å lese norsk fantasy også i 2013, oppdaterer jeg nå denne siden med flere bøker og datoer.


Siden ingen har hatt noen innvendinger mot å lese kronologisk, gjør jeg det enkelt. Dermed blir bøker/datoer fordelt slik:

Øyvind Myhre: De siste tider (1976) - bloggdato 11.03
Torbjørn Øverland Amundsen - Bian Shen (2013) 08.04
Gerd Brantenberg: Egalias døtre (1977) - bloggdato 13.05
Bente Lohne: Julias reise (1982) - bloggdato 10.06
Ailo Gaup: Trommereisen (1988) - bloggdato 08.07
Axel Jensen: Epp og Lul (1960 og 1992) - bloggdato 12.08
Gro Dahle: Fem vinder over Tamalon (2001) - bloggdato 09.09
Thore Hansen: Enhjørninger gresser i skumringen (2004) - bloggdato 14.10
Ragnfrid Trohaug: Landet alltid raudt (2005) - bloggdato  11.11

Lars Mæhle: Landet under isen (2009)- bloggdato 09.12 

Samlesning norsk fantasy sommeren 2012

Jeg liker fantasy, men har lest veldig lite av den sjangeren som originalt er skrevet på norsk. Det har jeg planer om å gjøre noe med, og har fått signaler om at andre har lyst til å være med på turen. Derfor gjør jeg det litt mer offisielt enn jeg tenkte i utgangspunktet, og kaller det en samlesning. Vil du være med, så heng på! Selv skal jeg gjennom alle på denne lista, men du kan velge å være med på bare noen om du vil.

Jeg har funnet ut at det var mye mer å velge i enn jeg opprinnelig trodde, og har nødvendigvis måttet gjøre et utvalg. Jeg har forsøkt å blande litt nytt med litt gammelt, og der bøker kommer i serier, som fantasy ofte gjør, har jeg valgt bok én. Ikke alle bøkene er fremdeles i salg, men alle titlene på lista finnes på enkelte biblioteker. De skal dermed i det minste kunne bestilles via fjernlån. Med andre ord, veldig lite demokratisk utvalgt, men det er en start.
(Klikker du på linken, kommer du til innlegget der jeg oppsummerer omtalene fra alle bloggerne som var med og samleste den aktuelle boka.)

Andreas Bull Hansen: Jotnens hjemkomst (2010) - bloggdato: 1.juni 
Øyvind Myhre: Kongen og Gudene (1979) bloggdato: 15.juni
Kristine Tofte: Song for Eirabu 1, Slaget på Vigrid (2009) bloggdato: 6.juli
Tor Åge Bringsværd: Gobi - Barndommens måne (1985) bloggdato: 20.juli
Silje E. Fretheim: Tilfeldigvis, Arial Footlights Forhistorie (2008) bloggdato: 10.august
Thore Hansen: Drømmer, lengsler og mørke skoger: Fortellinger fra Skogland (2007) bloggdato: 31.august 
Ingar Knudtsen: Våpensøstrene (1987) bloggdato: 7.september
Ørjan Drange: Under Steinbølgene (2003) bloggdato: 28.september (ingen leste denne)

36 kommentarer:

 1. Dette gleder jeg meg veldig til! Bra initiativ!

  SvarSlett
 2. Hvor ble det av Silje Fretheim?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun forsvant ut av lista fordi jeg var usikker på om boka hennes var mulig å få tak i. Kom ikke opp da jeg søkte på biblioteksøk tidligere, men hun gjorde det nå. Må ha vært en skrivefeil fra min side. Gjør en omrokkering og setter henne inn i lista. Den er ganske maskulin og trenger litt balanse.

   Slett
 3. Jeg blir med:-) Den første kommer nok litt brått på, men jeg bli i alle fall med på Myhre og Tofte. Blir nok mer på noen flere også, men vi får se det etter hvert.

  SvarSlett
 4. Jeg har planer om å lese Song for Eirabu, så satser på å være med på den. Det er også mulig jeg blir med på Silje Fretheim sin. Dette blir spennende:-)

  SvarSlett
 5. Jotnens hjemkomst har jeg forsøkt å lese lenge, men kommer liksom ikke forbi side 100... Tror ikke jeg rekker å bli ferdig med den før 1. juni, men om jeg gjør det, slenger jeg meg med...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går jo an å skrive et innlegg uansett om du ikke blir ferdig innen 1. juni. Om hvorfor du ikke kommer forbi side 100 for eksempel. Men det er helt opp til deg.

   Slett
 6. Å, dette vil jeg være med på! God grunn til å få lest meg opp på litt mer norsk fantasy :)

  SvarSlett
 7. Gleder meg til neste bok. Håper å få tak i den på biblioteket - ganske gammel sak!

  SvarSlett
 8. Hei : )
  Jeg blir også med - på noen av bøkene : )

  God helg til dere!

  Vennlig hilsen
  Désirée.

  SvarSlett
 9. Satser på å være med på følgende bøker :
  Kongen og Gudene
  Gobi - Barndommens måne
  Tilfeldigvis, Arial Footlights forhistorie
  Våpensøstrene

  Har snart termin, så jeg får se det an - leselysten er det derimot ikke noe i veien med : ))

  En finfin helg til dere alle!

  Vennlig hilsen
  Désirée : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen ombord! Har jeg linket til rett blogg for navnet ditt her?

   Slett
  2. Ja, det var riktig blogg : )

   Slett
 10. Heisan, her må jeg være med - glad som jeg er i fantasy (engelsk) ihvertfall :-) Jeg rekker å starte med Song for Eirabu 1 som jeg nå nettopp har lastet ned fra Digitalbok! Dette kan bli gøy :-) (må bare bli ferdig med Camilla Läckberg først..)

  SvarSlett
 11. Jeg får ikke til å være med på alle, men skal i hvert fall forsøke å få vært med på Song for Eirabu, har den stående ulest i bokhyllen og vil gjerne lese den.

  SvarSlett
 12. Har lagt til dere begge på lista. Så er det bare å slenge seg med på det dere har tid og lyst til.

  SvarSlett
 13. Her er min lenke til Kongen og gudene:
  http://karinleser.wordpress.com/2012/06/15/norsk-fantasy-kongen-og-gudene-av-oyvind-myhre/

  SvarSlett
 14. Hei! Har akkurat begynt på den første boka om Eirabu, og har en mistanke om at jeg komm til å like denne! Har også sjekket hva som finnes på biblioteket her, og de har faktisk de fleste bøkene som står på lista, så da trur jeg jammen jeg skal prøve å henge med her! Har ikke lest mye fantasy, men dette kan jo være en fin anledning?
  Nyt helga!

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt en fin anledning synes jeg. har lagt deg til på lista. Velkommen på reisen :)

   Slett
 15. Heisan,
  Jeg er dessverre igjen bortreist når neste bok i samlesingen skal være ferdig. Reiser kommende lørdag og er ikke tilbake før 30. juli... Dumt da, siden Tor Åge Bringsværd er en favoritt gjennom mange år. Skal prøve å få lest boka likevel, men bokomtalen kommer nok altfor seint denne gang :-( Jeg er imidlertid tilbake for godt den 30.7 og kan være med på de neste bøkene. Noen er bedre enn ingen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så absolutt. Vær med på det du kan og har lyst til. Og om du blogger om Bringsværd i etterkant, linker jeg deg inn når omtalen kommer.

   Slett
 16. Tor Åge Bringsværd og Silje E. Fretheim kaster jeg meg ikke over denne gangen. Kanskje jeg blir å lese de litt senere i stede:) Skal da prøve meg på de neste:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt i orden. Så kan du jo lese hva andre synes og se om det er noe som frister å lese seinere, eller om du heller vilhoppe rett på noe annet. Det er nok av bøker der ute, så fint at man kan velge å lese akkurat dem man har lyst til :)

   Slett
 17. Søren og! Sliter med neste bok. Har nemlig bestilt den på biblioteket, men det varer og det rekker for å si det sånn for jeg har enda ikke fått den, og nå kryper den fristen innpå meg. Er det en tjukk bok?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har akkurat samme problem. Venter på bestilt bok jeg ikke har fått enda. Kanskje vi rett og slett skal forskyve datoene litt? Ser på det når jeg kommer hjem fra jobb i dag.

   Slett
 18. Egalias døtre, ei bok jeg liker svært godt, tør jeg påstå ikke er fantasy...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan jeg i grunnen ikke svare for før jeg faktisk har lest den. Jeg har gått ut fra ei liste noen har laget til meg over norsk fantasy som nok inneholder flere bøker som er i grenseland, og kan hende Egalias døtre er en av disse. Samtidig handler det om hvordan man definerer fantasy. Men ut fra hva jeg har lest om boka på forhånd, høres det for meg ut som den hører hjemme i fantastikken i hvertfall. Blir spennende å lese den.

   Slett
 19. JA! Egalias døtre bør jeg få lest- her har jeg muligheten. For et stilig tiltak. Og så trenger man ikke være med på alle, gjør man....?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, her leser du det du vil. (Beklager at jeg er litt treg til å svare. Må ha oversett kommentarene som kom på denne siden.)

   Slett
 20. Så spennende! Dette har jeg veldig lyst til å være med på, selv om jeg er for seint ute til å bli med på den første boka. :)

  SvarSlett
 21. For ett glimrende tiltak, skjønner ikke at jeg ikke har kommet over bloggen din og dette prosjektet tidligere!

  SvarSlett
 22. Hei Elisabeth. Vi bare nevne at jeg straks er ferdig med Enhjørningen til Thore Hansen og at Trohaug ligger og venter på bordet her. Så jeg har ikke falt helt av lasset. Trohaug blogger jeg om 11. november, men er det sånn at du også har lest Enhjørningen? Skal vi blogge samme dag? Finne en ny dag lism?

  SvarSlett
  Svar
  1. Fy søren så dårlig jeg er til å svare på kommentarer om dagen...
   Jeg har ikke lest Enhjørningen enda. Planen er å rekke innom biblioteket i løpet av denne uke og låne begge, så får vi se hvor langt jeg kommer. Jeg begynner med Trohaug og håper jeg greier den til den 11., så må jeg nesten se med Thore Hansen. Kanskje den 18.november?

   Slett
 23. Jeg klarer ikke Trohaug heller. Jeg er så bakpå! Men utrolig imponerende godt innlegg du har kommet med i dag. Litt høydaren av det som har skjedd i dag. Sånn ute i verden på en måte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og hå, er visst litt bakpå jeg også. Har lest ferdig Trohaug i natt. Hvordan går det med deg? Skal vi lage en ny dato for sampublisering? Hva med 18. november for denne i stedet?

   Slett