torsdag 11. mars 2010

Torgrim Eggen: Jern

Den er ikke for alle, men den er for deg, sa Avil for en stund tilbake.
Javel, tenkte jeg, litt forsinket, og gikk på biblioteket.

Nå har jeg vært oppslukt i en verden som er mistenkelig lik min egen, men likevel helt snudd på hodet, i to dager. En verden der man stokker argumenter på en annen måte og kommer fram til nye konklusjoner. Jeg har ledd masse. Jeg har blitt redd. (Litt av dommedagsprofetier, mest av meg selv. Jeg mener, i starten høres alt så logisk ut. Jeg tenker i den rette settingen kunne jeg kjøpt dette, det sniker seg forbi den innebygde skepsisen jeg har til alle som prøver å overbevise meg om hva-det-nå-skal-være. Også tar det av, men da er foten allerede innafor...) Jeg har vært interessert. Jeg har blitt inspirert. Men mest av alt har jeg kost meg!

Jeg er også utrolig fascinert av måten Eggen forteller historien i denne romanen. Gjennom blogginnlegg, e-poster, tekstmeldinger, utkast fra en refusert roman og utskrifter av taler funnet på internett. Det høres rotete ut, men det funker som bare det.

Takk til Avil for et godt lesetips!

3 kommentarer:

 1. Og takk til ditt entusiastiske innlegg også, synes bøkene til Eggen har hatt en dårlig formkurve - jeg mener - hans debutbok 'Gjeld', må da være det morsomste han har skrevet, før 'Jern' kanskje?! Fikk iallfall skikkelig lyst til å lese den nå!

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke lest noe av Eggen før, men kanskje Gjeld er det naturlige neste steget.

  SvarSlett
 3. Denne gleder jeg meg veldig til å lese!
  Likte godt første halvdel av Pynt, før det ble for sært.

  SvarSlett