søndag 20. mai 2012

Samlesning: Norsk fantasy

Som sagt, jeg har planer om å bruke sommeren til å lese norskskrevet fantasy, og siden noen har meldt interesse for å lese sammen med meg, formaliserer jeg det litt mer og lager en samlesning ut av det.

Jeg har laget en egen fane for samlesningen som du finner her. Denne siden kommer jeg til å oppdatere underveis. Her finner du lista over bøkene jeg særdeles udemokratisk har valgt ut, og datoene vi blogger om dem. Du vil også etterhvert finne linker til bloggere som har signalisert at de vil være med, samt linker til hvert enkelt innlegg om bøkene.

Selv har jeg vært med på to samlesningsprosjekter tidligere, Jorden Rundt hos Lyrans Noblesser og Nordisk Litteratur hos Knirk. Begge introduserte meg for litteratur jeg ellers neppe ville ha funnet fram til, noe som motiverte meg til å bli med i utgangspunktet. I tillegg hadde jeg stort utbytte av å lese omtaler hos andre bloggere om den samme boka jeg selv akkurat hadde lest. Det ga nye perspektiver og spennende innfallsvinkler.

Håper flere har lyst til å være med å lese, enten enkelte av bøkene eller alle. Gi meg et hint i kommentarfeltet om at du henger med, så legger jeg link til bloggen din på sida, og følger opp innleggene du poster underveis. Kommer også til å legge ut innlegg for hver runde så du kan linke til innlegget ditt, om jeg har gått glipp av det.

God bok!


9 kommentarer:

 1. Tenker du at det bare skal være fantasy for voksne? Jeg tenker f.eks. på Olaf Havnes - men det er kanskje mer for ungdom? Men det er jo Thore Hansen også.... Jeg bryr meg ikke, synes utvalget ditt er EKSELENT men bare lurer... Veldig bra initiativ!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, har ikke tenkt det skulle være bare for voksne. Etter at jeg begynte å lete, fant jeg jo massevis av fantasy på norsk, det var ikke lett å vite hvor jeg skulle begynne blant alt det jeg ikke hadde noe forhold til. Lista er vel laget etter det subjektive kriteriet at dette var det jeg selv var mest nysgjerrig på. Pluss at jeg ville lese både nytt og gammelt. Det går jo an å utvide etterhvert, om det er interesse for det.

   Slett
 2. Dette vil jeg gjerne være med på. Men jeg vet ikke om jeg kan klare alle sammen. Har du tenkt at vi er med på det vi får til, eller vil du ha en liste?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint :) Bare heng deg med på det du har lyst eller tid til. Trenger ingen strammere rammer enn som så.

   Slett
 3. Hørtes veldig spennende ut, skal tenke litt på det:) Tenker at jeg ikke rekker å være med på alle, men kanskje noen av de:) Flott idee:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare å henge seg med på det du kan. En del av disse bøkene er ganske tynne og burde være grei skuring selv i en travel hverdag :)

   Slett
 4. Jeg er med jeg også! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Strålende. Lagt deg til på lista :)

   Slett