fredag 26. august 2011

Bakgårdssalg

I dag har jeg vært på bakgårdssalg på Tronsmo. Følgende bøker ble med meg hjem:

Thomas Mallon: Yours Ever - People and their letters
Amos Oz: Det samme hav
August Strindberg: Eit draumspel
Flann O'Brien: På svøm-to-fugler
John David Nielsen: Blott til plaisir for en ørkesløs almenhet og andre artikler
Amitav Ghosh: Tidevannslandet
Mircea Eliade: I Mantuleasca-gaten
Gilad Atzmon: En veiledning for de forvirrede
Aino Kallas: Gjennom eld og vatn
Andrzej Tichy: Fält

En lett blanding av bøker jeg plukket med meg fordi jeg har lest noe av forfatteren før, fordi jeg har lest noe positivt om dem eller fordi omslag eller tittel fristet.

Sluttregninga: 370 kroner og stive skuldre (jeg er dårlig på å bære - og handlet mer enn bøker i dag.)

5 kommentarer:

 1. Ja, du fikk mye "rart" for 370 penger. Strindberg kjenner jeg ganske godt (og ville ikke ha lest ham på nynorsk), men resten av gjengen var stort sett ukjente navn for meg.

  SvarSlett
 2. Oi, det var billig. Jeg derimot handlet bøker for den samme summen som to husleier i dag. Det var selvsagt pensum. Gah.

  SvarSlett
 3. (Jeg lånte forresten Eit draumspel' på biblio i dag, det er også pensum, som jeg ikke ville kjøpe for å spare penger, men da måtte jeg altså ta til takke med boken på nynorsk fordi de på bokmål ikke var inne, men fair enough, nynorsk er fint og jeg sparte sikkert en hundrings eller to.)

  SvarSlett
 4. Misunnelig. Ikke så ofte jeg skulle ønske jeg bodde i Oslo igjen, men bakgårdssalgene er én årsak. Ville heller lest Strindberg på nynorsk enn bokmål, selv, men helst på svensk...

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke lest noe av Strindberg, det har foreløpig blitt med planene, men kanskje i høst? Har fem av bøkene hans i bokhylla på svensk men foreløpig har de altså fått stå der helt uforstyrret. Tenkte ikke så mye over at utgaven jeg plukket med meg i dag var på nynorsk, får vurdere hvor lurt det var når jeg har lest den.

  Og det meste av det jeg kjøpte er rimelig ukjent for meg også. Det synes jeg er fint. Amos Oz har jeg lest to bøker av tidligere, og likt dem, så han fikk være med hjem for en 10'er . Flann O'Brien husker jeg at jeg leste et blogginnlegg om og ble nysgjerrig på (kan det ha vært på Oversetterbloggen tro?), så han blei med. Mircea Eliade ble faktisk med fordi jeg så boka ble oversatt av Steinar Lone, og jeg var så imponert over jobben han har gjort med bøkene til Mircea Cartarescu, så jeg ville lese oversettelsen hans av en annen forfatter også. Bortsett fra det var resten ganske uoverveide impulskjøp.

  To husleier på pensum ja, det merkes godt. Jeg var så gjerrig da jeg studerte jeg at jeg nesten ikke kjøpte noe, bare et par bøker det første semesteret. Resten lånte jeg på biblioteket og tok grundige notater. Det funket helt fint så lenge jeg leste jevnt hele året. Det ble ikke utlånskø før den siste måneden før eksamen. Men så har jeg ikke noen av bøkene nå i ettertid da. Men men. De finnes jo fremdeles på biblioteket om jeg vil friske opp noe. ;)

  Bakgårdssalg var stas. Faktisk første gang jeg har vært på en av dem, selv om jeg bor i Drammen og ikke har lang vei.

  SvarSlett