fredag 1. juni 2012

Samlesning - Oppsummering bok 1

Første bok ut i samlesningsprosjektet der vi leser norsk fantasy er lest og blogget om. Vi kan vel ikke akkurat kalle det en flying start...

Så vidt jeg kan se er vi tre som har blogget om Andreas Bull-Hansen boka Jotnens hjemkomst i dag, og ingen av oss har vært særlig entusiastiske.

Knirk skriver:
"Jeg kan norrøn mytologi relativt godt gjennom jobben min, og ser at Bull-Hansen også kan sine ting – og han skusler ikke med historiene, selv om tolkningene er hans egne (f.eks. forholdet mellom Balder og Hod og at Balder er en ufyselig fyr). Han har konstruert et univers som er solid, detaljert og gjennomtenkt. Likevel likte jeg ikke boka spesielt godt. Den kjedet meg. Den grep meg ikke."

Astrid Terese er litt mer positiv:
"Her lærer du om guder, jotner og vaner. Settingen er som i de gamle vikinghallene og ære står høyt. Jeg likte denne boken bedre enn jeg har likt bøker med norrønt innhold før. Nettopp fordi Bull-Hansen klarer å tilføre historien noe nytt. Men den er likevel ikke en fantastisk bok; Jeg vil kalle den en god og lesverdig historie."

Selv skrev jeg det som må være den mest negative omtalen jeg har publisert på bloggen til nå. Enkelt og greit fordi bøker jeg er så negativ til, aldri blir fullført og blogget om til vanlig.
"Jeg kommer definitivt ikke til å lese resten av serien. Jeg er ikke en gang nysgjerrig på hvordan det går, bare lettet over å være ferdig med denne og å komme meg ut av denne verdenen. Det har vært et slitsomt sted å være."

I tillegg har Tone blogget om denne litt etter oss andre:
Få overraskelser, lite eller ingenting jeg er nysgjerrig på, unyanserte karakterer og treg framgang. Jeg gikk ganske raskt lei og måtte kjempe meg gjennom store deler av boka. Det hender meg ikke ofte, men her slo det til for fullt.

Det samme har Gråbekka:
Dette er ikke en bok dessverre jeg kommer til å anbefale, og det er litt synd det er min første bok av forfatteren for jeg tror han skriver noen gode bøker også. Det jeg kan si var positivt var det mytologiske, det er alltid spennende synes jeg. Men jeg kommer ikke til å lese neste bok i serien.

Neste bok ut er Øyvind Myhres Kongen og Gudene fra 1979 som vi blogger om 15.juni. Myhre er et navn som har dukket opp i mange sammenhenger når jeg har lest om norsk fantastisk litteratur, og jeg er nysgjerrig på denne.

PS: Har jeg glemt noen, gi meg et hint i kommentarfeltet, så skal jeg rette på det.

14 kommentarer:

 1. Jeg har prøvd å gjøre meg ferdig til idag med boken, men må innrømme den kjeder meg og jeg lider meg litt gjennom den. Skal da fullføre den, så kanskje det kommer en anmeldelse senere. Hvis jeg orker å bruke noe mer tid på den og skrive om den i det hele tatt. Tiden får vise:) Dette var ikke boken for meg foreløpig, hvis ikke den tar helt av nå mot midten og ut:) Historien fenger meg bare ikke. Gleder meg nå mer til å kaste meg over neste bok:) Ønsker dere en god helg!:)

  SvarSlett
 2. Gråbekka - trenger ikke lese ut hele boka for å omtale den - bare skriv at du ga opp halvveis.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, skal prøve litt til så får jeg se hva jeg gjør:) Er litt sta:)

   Slett
  2. Gi meg et hint om du blir ferdig og skriver om den, så skal jeg linke inn bloggen din her uansett i etterkant. Men om du ser av min omtale, skjønner jeg deg veldig godt om du avbryter ;)

   Slett
  3. Det skal jeg gjøre:) Hehe, har nå tatt meg en liten pause og hoppet over en annen bok, så det ser ikke lyst ut:) God helg:)

   Slett
 3. Jeg blogget om den for en god stund siden. Da hadde jeg lest to bøker med utgangspunkt i norrøn mytologi http://bfkleser.blogspot.no/2010/04/tordengudens-snn-av-arto-paasilinna.html
  Jeg ser at jeg var overfladisk og lett positiv :) Får stå ved det!
  Gleder meg til å lese sammen med dere!

  SvarSlett
 4. Vet ikke helt om jeg skal kaste meg over disse bøkene. Tiden får vise. Sjelden jeg gir opp en bok, men det opplevde jeg sist uke, da første bok av Minnesotatrilogien av Vidar Sundstøl ikke passet meg akkureat nå.
  Ha en fin leseuke!

  SvarSlett
 5. Jeg har brukt et halvt år, og jeg gir sjelden opp bøker, men... Når det ikke har skjedd noe etter 130 sider, sliter jeg veeeeeeldig!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er for mange bøker i verden til å kaste bort tid på å fullføre dem man ikke liker. Les noe annet i stedet ;)

   Slett
 6. Jeg ble ikke ferdig med boka før laaaaangt over planlagt bloggedato, beklager! Noe skyldes eksamenslesing midt oppi alt dette, men hovedskylden må nok boka selv ta. Det er ikke ofte jeg leser bøker som jeg nærmest må kjempe meg gjennom; dette gikk fryktelig tregt. Og jeg var ikke så veldig engasjert til å skrive om den etterpå heller... Satser på at neste bok ut fenger mye mer! :)

  Slenger med linken til min omtale også:
  http://tonesbokside.net/?p=8846

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tok meg litt tid, har to hektiske uker bak meg, men har nå linket til din omtale i innlegget over her også.

   Slett
 7. Her er min korte omtale om boken skrevet endelig: http://graabekkasbokblogg.blogspot.no/2012/07/bokanmeldelse-jotnens-hjemkomst-av.html

  Var litt usikker om jeg orket å skrive om den, men ble en liten anmeldelse:)

  Kommer forresten ikke til å rekke å bli ferdig med boken "Song for Eirabu 1", har hatt så mye gjester i det siste at lesningen er litt satt på vent:)

  Ha en flott dag!:)

  SvarSlett
 8. Jøsses! Jeg likte den i det store og det hele, jeg! Nå skal jeg trykke fra link til link å lese alt. Bok to skal jeg lese. Og tre.

  SvarSlett
 9. Har du sett denne: http://www.stjernekast.blogspot.no/2013/06/jotnens-hjemkomst-av-andreas-bull-hansen.html

  SvarSlett