lørdag 16. juni 2012

Samlesning - Oppsummering bok 2

Bok nummer to i samlesningsprosjektet norsk fantasy var Øyvind Myhres Kongen og gudene. Som den første, er også denne boka inspirert av sagatid, men her er vi i England i stedet for i den norrøne verdenen. Dessuten ligger denne boka langt nærmere historiske kilder, og er i mine øyne bedre klassifisert som en historisk roman enn fantasy.

Et kjapt søk hos alle bloggerne som har sagt de vil være med på deler av samlesningen, viser at det er kun to av oss som har fullført denne boka. Vi har begge skrevet at vi likte boka, men uten å være spesielt entusiastiske.

Karin skriver:
Ti sider ut i boka tenkte jeg at denne boka kommer jeg aldri til å like. Merkelig nok tenkte jeg aldri på legge den fra meg. Jeg likte den godt, samtidig som det er helt greit å være ferdig med den også.

Selv oppsummerte jeg med følgende setning:
Det var en helt grei bok som fint holdt oppmerksomheten min gjennom 169 sider, men ingen stor leseropplevelse.


Knirk ble stoppet av bokas mange navn, og kom aldri i gang, og også Astrid Terese har startet, men ikke kommet i mål.

Neste bok ut er Kristine Toftes Song for Eirabu som vi blogger om 6. juli. Den har jeg allerede lest, men er i gang med å lese på nytt fordi bok to kommer nå i juni. Etter en litt lunken start, gleder jeg meg til å lese ei bok jeg veit jeg liker, og er spent på å lese omtaler fra andre som leser den for første gang også.

5 kommentarer:

 1. Høres interessant ut å lese sammen. Kjenner ikke til disse bøkene,men fint å se hva du mener om dem. Kanskje jeg låner dem en gang. Ha ei fin lesehelg.

  SvarSlett
  Svar
  1. En fin lesehelg til deg også. Jeg synes det er morsomt å lese sammen. Det gir ihvertfall meg noe å lese andres synspunkter på noe jeg selv akkurat har lest, vi legger ikke alltid merke til de samme tingene.

   Slett
 2. Fin oppsummering:) tror jeg kanskje styrer unna denne og hopper rett på Song for Eirabu:) Ha en fin helg videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ville jeg gjort, om jeg var deg. God helg til deg også! :)

   Slett
 3. Ser at vi hadde veldig like tanker om boka ja. Nå er jeg veldig spent på Song for Eirabu, gleder meg til denne:-)

  SvarSlett