fredag 7. september 2012

Samlesning - Oppsummering bok 7

I dag skulle jeg blogget om Ingar Knudtsens Våpensøstrene i forbindelse med samlesningen.

Men siden jeg ikke har fått den fra biblioteket i tide, har jeg ikke en gang begynt. For å være helt ærlig tviler jeg på at det hadde hjulpet om boka faktisk befant seg hjemme hos meg denne uka, jeg hadde neppe fått lest den likevel. Men jeg skal lese den når jeg får den, så får jeg heller skrive innlegg og linke det inn her da.

Siden jeg da altså ikke har noe å si om boka foreløpig, hopper jeg rett på oppsummeringen denne gangen. (Jeg oppdaterer på slutten av dagen om flere kommer med innlegg.)

Knirk var først ute, og selv om hun finner noe positivt å si om boka også, er hun i hovedsak ikke særlig beigeistret:
Likevel så når ikke denne boka opp hos meg som roman og opplevelse. Jeg synes han skriver ganske dårlig, jeg synes dramaturgi og handling er veldig lite komplekst og boka byr på få overraskelser. Når jeg leser er det som å oppleve et slags tablå, det er som å lese Sølvpilen – de episodiske handlingene er så enkle og rett fram, og jeg savner noe å gripe fatt i, en tøtsj av noe som beveger grunnen under meg, noe som sitrer. Relasjonene, personene, handlingen – alt er papir og papp.

Astrid Terese er mer positiv:
Dette er en anderledes fatasy i det at det er kvinnene som er hovedpersoner, det er de som styrer og det er de som er krigere. Men når en ser bort fra det minner boken meg om andre fantasy-romaner jeg har lest. Med oppbyggingen av et samfunn, kriger mot fiender og innbyrdes kjekling og uenighet. Boken er likevel fin, den fenger og jeg synes den er godt skrevet.

Også Berit er positiv, og har sporenstreks lagt inn bibliotekbestilling på fortsettelsen:
Dette er kanskje ikke stor litteratur, men da jeg leste den (med kunnskap om hva slags reaksjoner den skapte), fant jeg den likevel svært fornøyelig! Her fikk jeg alt jeg ønsker meg av lettfordøyelig underholdning: vakre, smarte og sterke kvinner, tufsete, svake- og ondskapsfulle menn. Svik, vennskap og kjærlighet. Blod, taktikk og dramatikk. Magi, en tam snøleopard og en bortgjemt by...
Jeg tviler på om det var forfatterens hensikt, men dette er en av de morsomste bøkene jeg har lest hittil i år!


Etter denne er det nå bare ei bok igjen av samlesningsprosjektet, nemlig Under Steinbølgene av Øyvind Drange som skal blogges om 28. september.

6 kommentarer:

 1. Som du så likte jeg boken og kunne tenke meg å lese resten av serien. Men jeg er likevel enig med veldig mye av det Knirk skriver. Dette er ikke høyverdig litteratur. Men en bok om noen sterke damer i et samfunn som prøver å sette kjønnsrollemønsteret på hodet. Jeg synes det fungerer, hvert fall nok til at boken er underholdene og spennende :-)

  SvarSlett
 2. Har ramlet helt ut av samlesningen, skal da lese bøkene etter mitt eget tempo etterhvert. Er så opp å ned med lesningen for tiden, så jeg ville sikkert ikke rukket å lese noen av disse bøkene i tide. Morsomt da å følge med dere, så jeg får høre hva dere synes om bøken da. Liker å høre den er underholdende og spennende astridterese, da gleder jeg meg:)

  Ha en god helg!

  SvarSlett
 3. Det blir spennende å se hva du synes om boka. (Hvordan foregår samlesingsprosjekt? Kan man for eksempel melde seg på "neste runde", eller er dette noe internt? Beklager at jeg spør så direkte, men det ser så spennende ut.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det som i eventyret, vil du være med så heng på. (Men vil du henge på, så er det nå du må gjøre det, siden det bare er ei bok igjen, i hvert fall i denne omgangen.) Den eneste regelen er at vi publiserer på samme dato. Jo flere jo bedre!

   Slett
 4. Phhuu! Da var jeg a'jour! Ser ut som jeg kanskje er den mest entusiastiske denne gangen ;o)
  Som Knirk fikk jeg helt klare assosiasjoner til Sølvpilen; Månestråle redder verden- juhuu! Digger det!
  Siste boka i samlesinga kommer jeg ikke til å prioritere, men som jeg har sagt før: takk for at du har pekt ut disse bøkene for meg- for min del hadde de nok forblitt utest uten ditt initiativ!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er lagt inn i oppsummeringen. Må jo si jeg blir veldig spent på hva jeg har i vente når jeg leser hvor forskjellig dere oppfatter bøkene.

   Kan jo si takk tilbake for at du har vært med. Blir ingen samlesning om ingen deltar ;o) Har vært spennende å lese dine omtaler av bøkene, og er glad for at du har funnet fram til bøker du liker som du ikke hadde oppsøkt på egenhånd. Det var jo litt av meningen med det hele. Og selv om det denne gangen var jeg som laget lista, har jeg følt det på samme måte selv. Mesteparten av disse bøkene er bøker jeg ikke hadde lest om jeg ikke hadde laget samlesning.

   Slett