torsdag 2. april 2015

Månedsoppsummering mars

* Dette innlegget er redigert etter at jeg kom på jeg hadde glemt ei bok i oversikten over leste bøker.

Jeg føler det går litt trått med lesinga om dagen. Utfra hvor mye fritid jeg har hatt i mars, er fem bøker lite. Jeg har lyst til å lese omtrent alt jeg ser, men blir apatisk av valgmulighetene og ser Netflix eller HBO i stedet. Hadde det vært en annen grunn til at jeg ikke leste, ville det være greit, men når TV-serier er grunnen, gir jeg bare meg selv dårlig samvittighet.

Dette er bøkene jeg leste i mars:

Den positive vinklingen er at alle bøkene er gode, og totalt sett hadde de også mer tyngde enn det jeg kom gjennom i februar. To av dem har jeg skrevet om allerede, og hopper over her. Capotes bok skal jeg argumentere inn i Moshonistas biografilesesirkel 15. april, og da gjenstår bare to. Etter å ha lest One Day av David Nicholls tidligere, var jeg overrasket over å finne hans tittel på Booker-langlista i 2014, og det må jeg vel innrømme at jeg er fremdeles etter å ha lest Us. Jeg likte boka, bedre i første halvdel enn i andre, men jeg ser fremdeles fortellingen spilt ut i hodet som en romantisk komedie. Denne gang som roadtrip med en smått dysfunksjonell familie og litt mindre trist slutt enn sist. Ei bok jeg likte mens jeg leste den, men som ikke kommer til å stå igjen som et høydepunkt i leseåret. Det samme kan jeg egentlig si om Mi briljante venninne som jeg gravde frem fra ventehaugen etter at den har fått fantastiske anmeldelser overalt. Ja, den var god, og ja jeg kommer nok til å lese fortsettelsen, men ikke ei bok som får meg til å grave dypt etter superlativene.

Avslutningsvis, måloppnåelse så langt i år har fått fire nye kryss. Ett for Us og ett for Mi Briljante venninne som stod i bokhylla per 31.12 og to til In Cold Blood som både gir 1001-kryss og enten biografi eller faglitteraturkryss. Tror jeg ender på faglitteraturkryss på tross av at jeg har tenkt å bruke den i biografisirkelen, jeg har uansett litt å gå på der etter å ha lest to biografier utenom lesesirkelen også. Nå satser jeg på at det løsner litt i april godt hjulpet av påskeferie med noen dager på hytta. Foreløpig har jeg to påbegynte bøker som skal fullføres, to bibliotekbøker med deadline og bunkevis av uleste bøker i hylla.

God påske!
 • 0/20 norske bøker utgitt i 2015
 • 10/15 bøker off the shelf, det vil si bøker som sto i bokhylla per 1. januar 2015
 • 2/8 bøker på 1001-lista, som oppgitt hos Lines bibliotek
 • 3/6 biografier (dvs full deltakelse i Moshonistas biografisirkel)
 • 3/6 andre faglitterære bøker
 • 0/5 bøker som er norskskrevet fantasy/science fiction
 • 0/5 novellesamlinger
 • 0/1 bok på fransk
 • 2/9 faktisk lese i hvert fall deler av alle litteraturmagasinene jeg abonnerer på

4 kommentarer:

 1. Det gjør det unektelig mye lettere å lese bøker når en er allergisk mot tv. Dine bøker denne måneden har jeg ikke lest, men det ser ut som du har hatt glede av dem. Håper du har en fin påske :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå skal jeg på hytta uten innlagt strøm, regner med det hjelper på leselysten. Har pakket med meg fire bøker for 2,5 dag, så optimismen er i hvert fall i orden :)

   Slett
 2. Jeg kjenner meg igjen i det at TV-serier tar vekk lesetid. Nå har jeg til og med begynt å strikke igjen og det tar vekk enda mer lesetid Jeg har begynt å høre lydbok mens jeg strikker, men kan ikke akkurat gjøre det i alle settinger :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, en strikkende lydboklytter er ikke mindre sosial enn enkelte smartphoneavhengige jeg har vært ute og spist lunsj med ;)

   Jeg liker TV-serier også, de mater tross alt det samme behovet for fortellinger som bøker gjør, men denne måneden har balansen blitt litt vel skjev tenker jeg.

   Slett