tirsdag 2. juni 2015

Månedsoppsummering mai

Mai har vært en god måned på mange måter. Jeg har lest mange bøker (dog godt hjulpet av at to av dem var grafiske romaner), jeg har lest gode bøker, jeg har kjøpt mange bøker og jeg har vært på litteraturfestival. I tillegg har jeg nesten greid å opprettholde løftet mitt om å skrive 3000 ord i uka - jeg sprakk forrige uke på grunn av masse overtid ukas første dager og festival de siste, men da får jeg bare jobbe på videre.

Dette er bøkene jeg leste i mai:
32: Margaret Atwood - Negotiating with the dead - On Writers and Writing
31: Brian K. Vaughan og Fiona Staples - Saga Volume Two
30: Brian K. Vaughan og Fiona Staples - Saga Volume One
29: Seamus Deane - Reading in the Dark
28: Siri Hustvedt - What I Loved
27: H.G. Wells - The Time Machine
26: Ida Jackson - Sosiale Medier: Hvordan ta over verden uten å gå ut av huset

Det endte med sju titler: To fagbøker, to grafiske romaner, to realistiske romaner og en science fiction klassiker. Jeg har ikke skrevet om noen av dem, men jeg har likt alle. Det store høydepunktet var likevel Hustvedts What I Loved. Jeg har vært skeptisk til Hustvedt fordi jeg leste Summer Without Men uten å like den, men jeg har skjønt jeg burde gi henne en ny sjanse. Og What I Loved var rett og slett fantastisk. Men den er ei sånn bok der jeg forelsker meg helt uten å kunne sette fingeren på hvorfor, derfor får den ikke sitt eget innlegg. The Time Machine var jeg overrasket over hvor godt jeg likte. I utgangspunktet leste jeg den mest fordi det var ei bok jeg følte jeg burde ha lest, i tillegg til at den ga et enkelt 1001-kryss, men den var faktisk veldig underholdende. Atwood er alltid bra, og ei bok om bøker og skriving fra hennes penn kunne ikke slå feil. Saga har jeg lest og hørt veldig mye bra om, og ble ikke skuffet. Nå må jeg bare få rotet meg på Outland så jeg kan kjøpe fortsettelsen. Jacksons bok var klar og tydelig og ganske interessant, men jeg følte jeg visste for mye om emnet fra før til å være helt i målgruppa. Den siste boka skal jeg prøve å få skrevet egen omtale om.

Og hvordan har det gått med kryssene?
The Time Machine ga dobbeltkryss, både bokhyllelesing og 1001-bok. I tillegg ble det to kryss for faglitterære bøker som ikke er biografi. Fremdeles store feite nuller på norske 2015-bøker, norsk SFF, novellesamlinger eller bok på fransk. Gjør det også særdeles dårlig på målet om å lese noe i alt jeg abonnerer på, men har i det minste sagt opp tre av dem, så det hjelper i hvert fall litt på mengden papir som kommer inn...
  • 0/20 norske bøker utgitt i 2015
  • 13/15 bøker off the shelf, det vil si bøker som sto i bokhylla per 1. januar 2015
  • 4/8 bøker på 1001-lista, som oppgitt hos Lines bibliotek
  • 3/6 biografier (dvs full deltakelse i Moshonistas biografisirkel)
  • 5/6 andre faglitterære bøker
  • 0/5 bøker som er norskskrevet fantasy/science fiction
  • 0/5 novellesamlinger
  • 0/1 bok på fransk
  • 4/17 faktisk lese i hvert fall deler av alle litteraturmagasinene jeg abonnerer på

8 kommentarer:

  1. Spennende oppsummering. Likte Ida Jackson sin undertittel :)

    SvarSlett
  2. wow, 3000 ord i uka! Det må jeg si er riktig imponerende!

    Marianne

    SvarSlett
    Svar
    1. Det har vært mindre imponerende denne uka. Mest fordi jeg har jobbet på kveldstid, så det får bare bli sånn akkurat nå, men jeg jobber med å holde det oppe.

      Slett
  3. Så effektive alle er, jeg har vært på litteraturfestival, som jeg tror jeg må slutte med, hvis planen er å løpe jevne kilometer og konsumelese bøker. Ikke et ord lest siden forrige onsdag, kun den ene turen i regn, istedet for festaften på torsdag (det angrer jeg på nå).
    Derfor - og bare derfor henger jeg meg opp i det negative
    , som for meg føles positivt
    , feks at jeg har lest 1 norskebok mer enn deg
    , og bare har 2 1001 kryss mindre
    , det er slik man kommer gjennom dagen.
    Hustvedt ligger i bunker ved senga.
    (og grattis med alle de skrevne ordene!)

    SvarSlett
    Svar
    1. Leste lite på festival, men har lest bra resten av måneden. Og det hjelper på tallet å lese grafiske romaner som går veldig fort, det skal jeg fortsette med.

      Slett
  4. Flink!

    Jeg likte Saga volume 1 godt nok til å kunne tenke meg å lese volume 2. Hvordan var bok 2 sammenliknet med bok 1 synes du?


    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg likte nok nummer to enda litt bedre enn den første, mye fordi jeg begynte å bli bedre kjent med karakterene og derfor ble mer engasjert. Men jeg leste dem så tett på hverandre at jeg har problemer med å se dem som separate enheter, om jeg skal være ærlig. Men konklusjonen er: Kjør på!

      Slett